2023. június 30. | 14:11

Az őrült építés már csak nyomokban emlékeztet egy autóra, viszont elérték, hogy csupán 3 cm magasan legyen az aszfalttól a porig ültetett gép.

Aki egy kicsit is benne van az autózás világában, az pontosan tudja, hogy szinte végtelen számú tuning irányzat létezik. Ezek közül az egyik legnépszerűbb az autó ültetése, ami egy bizonyos fokig egyszerű egy jó ültetőszettel.

Egy bizonyos szinten azonban már vérre menő harcot vívnak esetenként milliméterekért. Amikor pedig teljesen elszáll a józan ész, akkor már jön a karosszéria vagdosása, és végtermékként megszületnek az aránytalanul rommá ültetett gépek.

Ennek a műfajnak állít paródiát az az olasz csapat, amely megépítette a világ legjobban leültetett autóját. Az egész szerkezet csupán 3 centire van a földtől, de hogy hatásosabb legyen az összkép, a kasztnit is megültették, nem csak a futóművet.

Ehhez egy Fiat Pandát használtak fel, melynek levágták a tetejét nagyjából övvonal alatt. Építettek egy egyedi háromkerekű alvázat, melynek a hajtásáért egy robogó hátsó futóművével egybeépített kétütemű motorja felel.

Így hát ha sebességben és kezelhetőségben nem is lehet soha rekorder, ültetésben biztosan viszi a prímet. A szerkezet viszont egészen egyedi kezelést igényel. Mivel teljesen lesötétítették, és a sofőr pozíciója sem túl kényelmes vagy előnyös, egy kamerán keresztül lát ki.

Egy GoPro van az autó tetején, mely folyamatos képet közvetít egy iPhone-ra, ami a kasztnin belül van. Magzatpózban innen figyeli a sofőr, hogy merre megy és innen irányítja a fura szerkezetet. Csupán egy fa pallón fekszik és valamilyen fura botkormánnyal irányít.

Nem tud valami gyorsan haladni, cserébe az útról minden koszt felhord neki a robogó kereke. Ilyen szompontból lehet, hogy jobb lett volna az építéshez valami nyúlánk kombi.

Fiat