kedd - 2022. november 29.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megérkezett az új Alpina D4 S Gran Coupe

2022. június 21. | 14:21

A dízelmotoros modell 355 lóerő és 730 newtonméter leadására képes.

Az Alpina ezúttal a BMW dízelmotoros, 4-es szériás Gran Coupéját vette kezelésbe. A tuningcég a teljesítmény növelését és a vizuális megjelenést célzó változtatást hajtott végre a négyajtós modellen.

Az Alpina D4 S Gran Coupéban a BMW ikerturbós, 3,0 literes, sorhatos motorja dolgozik, amely 355 lóerőt és 730 newtonméter nyomatékot képes leadni. A motorhoz egy nyolcfokozatú ZF automata váltó és a BMW xDrive összkerékhajtási rendszere csatlakozik. Ennek köszönhetően az autó 4,8 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, míg a végsebessége 270 kilométer/óra.

Alpina D4 S Gran Coupe szemből
Kép: Alpina
Alpina D4 S Gran Coupe
Kép: Alpina

A német cég a teljesítménynövekedést a hűtőrendszer fejlesztésével érte el. A Gran Coupé új Alpina intercoolereket, sebességváltó-hűtőt, nagy teljesítményű hűtőrendszert és elektromechanikus hűtőfolyadék-szivattyút kapott. Az autó alatt található légcsatornák segítenek a levegőt a hűtők felé irányítani.

A kiváló menettulajdonságokról az egyedi rugó- és lengéscsillapító-beállításokat biztosító Alpina sportfelfüggesztés gondoskodik, míg a sofőr három változtatható sportüzemmód közül választhat. A szükséges fékerőt elöl 15,6 colos, hátul pedig 13,6 colos féktárcsák és négydugattyús féknyergek biztosítják.

Alpina D4 S Gran Coupe oldalról
Kép: Alpina

A megjelenést illetően csak kisebb stílusmódosítások történtek. Előre új splitter, míg hátulra a négy kipufogócsőben végződő sportkipufogó rendszer és új diffúzor került. A Pirelli P Zero abroncsokba bugyolált 20 colos felnik az Alpina Classic 20 küllős keréktárcsáját értelmezik újra.

Ami az utasteret illeti, az Alpina fűtött ülésekkel és fűtött kormánnyal kínálja a modellt. A vásárlók igény szerint Lavalina bőrkárpittal is rendelhetik az autót. Emellett a Gran Coupéban a gyártó legújabb biztonsági funkciói is megjelennek, mint például a keresztirányú forgalomra való figyelmeztetés, vagy a sávváltásra figyelmeztetés.

Alpina D4 S Gran Coupe utastere
Kép: Alpina

Az Alpina azt ígéri, a D4 S Gran Coupe kiszállítása szeptemberben kezdődik, a kocsi alapára pedig 79 700 euró (aktuális árfolyamon átváltva 31,6 millió forint) lesz.

Nyitókép: Alpina

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!