A Hennessey Performance Engineering korábban már átépített egy Ford F-150-et, amely akkor a Velociraptor nevet kapta. Ha lemaradtál az akkori 50 darabos szériáról, akkor most itt az alkalom! Ezúttal az előzőnél kicsit nagyobb alapot kerestek, végül a 2019/20 -as Chevrolet Silveradót módosították.

A Silverado Trail Boss Z71 nem csak egy teljesen új hátsó felfüggesztést kapott a plusz két kerék mellé, hanem 20 cm-rel meg is emelték a hasmagasságot, hogy tényleg minden terepen megállja a helyét. Természetesen meg kellett hosszabbítani, kapott még új lökhárítókat és LED-es fényeket. A 20 colos felniken pedig ballonos terepabroncsok virítanak.

A motorháztető alatt a gyárinál nagyobb, 6,2 literes, V8-as erőforrás dolgozik, amelyet a General Motors szállított. Ezt a saját 2,9 literes, 0,5 bar-os kompresszorával szerelte fel, így 705 lóerő és 914 Nm nyomaték leadására lett képes a motor.

A tuner cég természetesen garanciát is vállal a Goliath 6x6-ra, amely 3 év vagy 58 000 km lehet. Ami azért annyira nem sok mint az ára, amely 375 000 dollár, vagyis majdnem 106 millió forint. Ebben természetesen benne van az utcai Silverado is, ami az összeg 10 %-át teszi csak ki.

Az első példány már gazdára is talált, Wisconsin állam legnagyobb krumplifarmjának tulajdonosa, Bob Berrard vette meg. A maradék 23 darabra, még nincs konkrét vásárló, csak érdeklődők, de úgy gondolom, hogy hamar gazdára találnak majd, hiszen van piaca az ilyen szörnyeknek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Velociraptor 6x6 mellett már a nagyobb méretű Goliath 6x6 is bekerült a kínálatunkba. Ezek nagyon exkluzív és egyedülálló járművek, amellyel nagy feltűnést kelthetnek az ügyfeleink vagy kimehetnek vele a Szaharába is" - mondta John Hennessey cégalapító és vezérigazgató.