2021. december 21. | 12:47

Impresszív tempóra volt képes a teljesítménynövelt sportautó.

A Hennessey minden évben nagyon várja az ünnepeket, mert ilyenkor lehetősége nyílik arra, hogy karácsonyfát erősítsen egy általa megmasszírozott erőgépre. Hogy aztán megnézzék, mennyivel képes menni az adott konstrukció a tetejére pakolt jelentős többletsúllyal. Sok értelme nincs a dolognak, viszont szórakoztató nézni ezeket a „kísérleteket”. 2021-ben egy tuningolt Porsche 911 Turbo S lett kijelölve a feladat teljesítésére.

A teljesítménynövelt Turbo S pontos technikai adatai nem ismertek, annyit lehet tudni, hogy 750 lóerős, ami jelentős előrelépésnek számít a szériapéldányok esetében elérhető 640 lóerőhöz képest. A karácsonyfát cipelő Porsche elérte a 280 km/órás sebességet, ami elég lenyűgöző még akkor is, ha az autó tényleges végsebességétől (330 km/óra) azért ez jócskán elmarad.

A 911-et vezető Spencer Geswein autóversenyző elmondása szerint alaposan megváltozott az autó viselkedése, miután lekerült róla a karácsonyfa, ez persze nem meglepő, az ugyanis elég negatívan befolyásolta a kocsi menettulajdonságait. A fa eltávolítása jelentősen csökkentette az autó légellenállását, ezáltal annak kezelhetősége is sokat javult nagy sebességnél.

A karácsonyfát cipelő autók között nem ez a Turbo S számít a legjobbnak, a Hennessey által megpiszkált 1000 lóerős Jeep Grand Cherokee Trackhawk ugyanis 290 km/órával száguldott a misszió végrehajtása közben.