Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Pöpec tuningot kapott a Mercedes-AMG GT Black Series

2021. március 08. | 13:20

A Wheelsandmore a motort is megpiszkálta a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.

Az AMG GT Black Series többek között arról híres, hogy pillanatnyilag nála erősebb közúti Mercedes nem kapható a piacon, a kocsi még a Lamborghini Aventador SVJ körrekordját is lenyomta a Nürburgringen. Friss hír a modellel kapcsolatban, hogy a Wheelsandmore bevezette a Mercedes-AMG GT Black Series első tuningcsomagját.

A felmpimpelt verzióhoz természetesen központi anyás kovácsolt felnik járnak, amelyek többféle színben kaphatók. A 20 colos felnik egyenként mindössze 9-12 kilogrammot nyomnak, de a frissítések természetesen más területekre is kiterjedtek. A Wheelsandmore a motort is megpiszkálta, annak teljesítménye 790 lóerőre nőtt, továbbá 870 Nm nyomaték leadására képes a vezérlőegység frissítésének köszönhetően. A tuningolt AMG GT Black Series végsebessége egyes mérések szerint 335-340 km/óra környékén mozog.

A nagyobb teljesítmény jobb fékeket igényel, ezalatt a karbon-kerámia tárcsafékeket és a speciális betéteket kell érteni. A csomag egy sportkipufogórendszert is kínál, de arról most még kevés információ áll rendelkezésre.

A sima AMG GT Black Series sem szégyenkezhet persze, a gyári változat 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára álló helyzetből, a végsebessége pedig 325 km/óra. A hátsó tengelyre épített hétfokozatú, duplakuplungos váltót módosították a stuttgartiak a nagy teljesítmény miatt, az áttételekkel is játszottak, magasabb fordulatról indít a rajtautomatika, az érzékenyebb kipörgésgátló pedig nagyobb tapadást biztosít. A karbonból gyártott kanyarstabilizátorok tesztés szerint összesen három fokozatban állíthatóak, és persze a sportos felfüggesztés is állítható. A Nürburgringen Maro Engel, GT3-as versenyző hajtotta meg a hátsókerék-meghajtású modellt, alább megnézheted a rekorddöntésről készült videót.

F1: Bottas hisz benne, hogy 2021-ben világbajnok lehet Veszélyhelyzet alatt jár le a műszakid? Ezt kell tenned!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!