2020. október 27. | 12:01

A brit márka számára sem jött jól a járvány és a Brexit. Sok a kérdőjel az ő jövőjükben, azonban az Audi sokat tud segíteni nekik abban, hogy továbbra is működőképesek lehessenek.

Mostanában elég nagy a sürgés-forgás a Volkswagen-csoport háza táján. A korábbi pletykák szerint a Bugatti átkerülhet a Rimac vállalat fennhatósága alá, a Lamborghini és a Ducati jövője pedig majd a következő hónapokban dőlhet el. A jelenlegi átalakítás azonban nem ilyen volumenű, hiszen igazából csak arról van szó, hogy a cégcsoporton belül egyfajta szerkezeti átalakításként kerülhet át az Audihoz a Bentley.

Ezáltal valamelyest a brit márka is változhat, hiszen a luxusautóik megkaphatják az Audi és a Porsche által fejlesztett Premium Platform Electric (PPE) platformot. Ennek következtében az új Continental GT és Flying Spur modellek részben vagy egészben villanyos hajtásúak is lehetnek akár. A vállalat egyébként valószínűleg már a következő évben átkerülhet az Audihoz, ez pedig kulcsfontosságú lehet a márka szempontjából, hiszen annak ellenére, hogy rekord értékű eladásokat produkáltak, több mint 65 millió eurós (jelenlegi aktuális árfolyammal számolva 23,7 milliárd forint) profittal 2019-ben, a járványhelyzet és a Brexit egyezség nélküli megállapodás is nagyon megnehezítette a dolgukat.

Alapvetően, ha nem születik meg a szabadkereskedelmi megállapodás Nagy-Britannia és az Európai Unió között, akkor a vámok elképesztő mértékben befolyásolhatják a cég nyereségességét. Mindez a Volkswagen-csoport jövője szempontjából is nagyon fontos kérdés lesz.