A Volkswagen szeretné eladni a Bugattit, már vevőt is talált

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-18, 08:49

Lehetséges, hogy a VW-konszern további márkáktól is megválik a jövőben.

Az Automotive News a német Manager Magazinnra hivatkozva arról ír, hogy a Volkswagen ez év végéig szeretne megválni a Bugatti márkától. A németek úgy tudják, hogy a VW előrehaladott tárgyalásokat folytat a horvát sportautó-specialista Rimac vállalattal, de a felek még nem írták alá a végleges szerződést.

Bugatti La Voiture Noire oldalról fotózva
Bugatti La Voiture Noire

A héten csak úgy záporoztak a fontosabbnál fontosabb autóipari bejelentések, elég csak a 2021-es Nissan Z modell prototípusára vagy a 2022-es Hyundai Tucsonra gondolni, a Ferrari Portofino M-ről nem is beszélve. Aztán csütörtökön jött a hír, miszerint a Volkswagen-csoport szeretné eladni a Bugattit. Hivatalos bejelentés még nem történt, mert a tárgyalások még javában folynak, a jól értesült bennfentesek szerint a Rimac vállalattal ült tárgyalóasztalhoz a VW.

Az üzletre még múlt héten bólintott rá a Volkswagen igazgatósága. A Bugatti egy része technikailag még az eladás után is kapcsolódna a VW-konszernhez, tekintve, hogy a Porschénak 15,5 százalékos részesedése van a Rimac-ban. Mi több, a Car Magazine beszámolója szerint a Porsche befolyása tovább nőne a horvát márkában, ez ugyanis része az alkunak (49 százalékos részesedésről szólnak a pletykák). A Bugatti pedig elektromos márkává válhat a Rimac kezei között.

Rimac C_Two elektromos hiperautó
Rimac C_Two elektromos hiperautó

A Volkswagen egyébként azért akar megválni a Bugattittól, mert ballasztként tekint rá, egyszerűen nem akar több pénzt ölni a márka által forszírozott projektekbe. A Manager Magazin forrásai egy másik tranzakcióról is szót ejtettek, a bennfentesek tudni vélik, hogy a Volkswagen kerek 15 százalékos részesedést szerezhet a Sixt autókölcsönzőben. Korábban a Reuters jelezte, hogy a Volkswagen az Europcart nevű autókölcsönzőre is szemet vetett.

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron

A hírek szerint a Bugattin kívül a Lamborghini, a SEAT és a Ducati is vizsgálat alatt áll, lehetséges tehát, hogy a VW-konszern további márkáktól is megválik a jövőben. A bennfentesek tájékoztatása szerint már tárgyalt is potenciális befektetőkkel a VW, azonban a koronavírus-járvány lelassította ezeket a folyamatokat.

A Bugatti várhatóan a jövő hónap vége előtt mutatja be a Vision Le Mans koncepciót, amelyből mindössze egy példány készül. Egy versenypályára szánt elektromos hiperautóról van szó, kíváncsian várjuk a fejleményeket az autóval kapcsolatban.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Rejtélyes Bugatti koncepció
2020. október 21.
Nem tudni még pontosan, mit akar bemutatni a francia márka, ahogy azt sem tudni, mikor kerülhet át a Rimac szárnyai alá. Egyáltalán eladják?
Új Bugatti Bolide modell egy garázsban, féloldalról
2020. október 28.
A szimulációkon már első próbálkozásra lenyomta a nürburgringi rekordot, amit a Porsche 919 Hybrid Evo tartott.

További hírek