2018. április 09. | 18:08

Szombat délután véget ért a hosszú távú futamokkal kecsegtető FIA World Endurance Championship szezon előtti hivatalos tesztje. A két BMW M8 GTE összesen 866 kört teljesített a dél-franciaországi Raul Ricard versenypályán!

A BMW MTEK csapat színeiben induló két M8 GTE versenyautó sikerrel teljesítette a hétvégén a hosszútávú futamokkal kecsegtető FIA - WEC, 2018 / 2019-es szezonnyitó hivatalos tesztjét. A dél-franciaországi Paul Ricard versenypályáján április 6. délelőtt 10 órakor a teljes mezőny felsorakozott, hogy harminc órán keresztül, április 7. délután 16 óráig próbálgassák autóikat az 5861 kilométer hosszú aszfaltcsíkon. A 81-es és 82-es rajtszámot viselő BMW M8 GTE-k együttesen 866 kört, vagyis 5075 kilométert tettek meg a két nap alatt, a brit Tom Blomqvist, a holland Nick Catsburg, a portugál António Félix da Costa, az osztrák Philipp Eng, a brazil Augusto Farfus, a brit Alexander Sims és a német Martin Tomczyk pilóták irányításával.

A BMW MTEK csapatfőnöke, Ernest Knoors így nyilatkozott:

„Boldogok vagyunk, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerültünk az FIA World Endurance Championship szezonnyitó futamához, hiszen rengeteg munkánk és erőfeszítésünk van abban, hogy idáig eljutottunk. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk az elmúlt két nap során, de még bőven van min dolgoznunk a Spa-i szezonnyitóig. Sűrű heteknek nézünk elébe.”

Martin Tomczyk és Alexander Sims, a BMW M8 GTE versenyautó pilótái így vélekedtek:

„Ez volt az első alkalom, amikor riválisaink oldalán, a versenyhétvégékre tervezett beállításokkal a pályájára gurultunk. Rendkívül hasznos egy ilyen szezon előtti, átfogó tesztlehetőség, hiszen az itt megszerzett tapasztalatokat szép számmal tudjuk kamatoztatni az éles bevetéseken. Minden lépést végig vettünk, a versenyszimulációkkal együtt, így bízom benne, hogy kellően felkészülten érkezünk meg a szezonnyitóra.” „Részletekbe menően tesztelhettük, finomhangolhattuk és tökéletesíthettük átfogó és ambiciózus programunkat, amely kiváló eredmény. Jó távot tudtunk kiautózni a technikából, és vezetői szempontból külön hasznosnak éltem meg, hogy már a Spa-Francorchamps-i szezonnyitó előtt alkalmunk nyílt versenykörülmények között megtapasztalni a Michelin gumiabroncsait.”

Az FIA World Endurance Championship 2018 / 2019-es idényének futamai:

  • 2018. május 5.: 6-órás futam a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályán
  • 2018. június 16-17.: 24-órás futam a franciaországi Le Mans versenypályáján
  • 2018. augusztus 19.: 6-órás futam a nagy-britanniai Silverstone versenypályán
  • 2018. október 21.: 6-órás futam a japán Fuji Speedway versenypályán
  • 2018. november 18.: 6-órás futam a kínai Shanghai International Circuit versenypályán
  • 2019. március 16-17.: 12-órás futam az egyesült államokbeli Sebring International Raceway versenypályán
  • 2019. május 4.: 6-órás futam a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályán
  • 2019. június 15-16.: 24-órás futam a franciaországi Le Mans versenypályáján
Forrás: