A BMW MTEK csapat színeiben induló két M8 GTE versenyautó sikerrel teljesítette a hétvégén a hosszútávú futamokkal kecsegtető FIA - WEC, 2018 / 2019-es szezonnyitó hivatalos tesztjét. A dél-franciaországi Paul Ricard versenypályáján április 6. délelőtt 10 órakor a teljes mezőny felsorakozott, hogy harminc órán keresztül, április 7. délután 16 óráig próbálgassák autóikat az 5861 kilométer hosszú aszfaltcsíkon.

A 81-es és 82-es rajtszámot viselő BMW M8 GTE-k együttesen 866 kört, vagyis 5075 kilométert tettek meg a két nap alatt, a brit Tom Blomqvist, a holland Nick Catsburg, a portugál António Félix da Costa, az osztrák Philipp Eng, a brazil Augusto Farfus, a brit Alexander Sims és a német Martin Tomczyk pilóták irányításával.

BMW M8 GTE szezon előtti teszt

A BMW MTEK csapatfőnöke, Ernest Knoors így nyilatkozott:

„Boldogok vagyunk, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerültünk az FIA World Endurance Championship szezonnyitó futamához, hiszen rengeteg munkánk és erőfeszítésünk van abban, hogy idáig eljutottunk. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk az elmúlt két nap során, de még bőven van min dolgoznunk a Spa-i szezonnyitóig. Sűrű heteknek nézünk elébe.”

BMW M8 GTE-k a boxban

Martin Tomczyk és Alexander Sims, a BMW M8 GTE versenyautó pilótái így vélekedtek:

„Ez volt az első alkalom, amikor riválisaink oldalán, a versenyhétvégékre tervezett beállításokkal a pályájára gurultunk. Rendkívül hasznos egy ilyen szezon előtti, átfogó tesztlehetőség, hiszen az itt megszerzett tapasztalatokat szép számmal tudjuk kamatoztatni az éles bevetéseken. Minden lépést végig vettünk, a versenyszimulációkkal együtt, így bízom benne, hogy kellően felkészülten érkezünk meg a szezonnyitóra.”

„Részletekbe menően tesztelhettük, finomhangolhattuk és tökéletesíthettük átfogó és ambiciózus programunkat, amely kiváló eredmény. Jó távot tudtunk kiautózni a technikából, és vezetői szempontból külön hasznosnak éltem meg, hogy már a Spa-Francorchamps-i szezonnyitó előtt alkalmunk nyílt versenykörülmények között megtapasztalni a Michelin gumiabroncsait.”

BMW M8 GTE – FIA World Endurance Champhionship

Az FIA World Endurance Championship 2018 / 2019-es idényének futamai:

  • 2018. május 5.: 6-órás futam a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályán
  • 2018. június 16-17.: 24-órás futam a franciaországi Le Mans versenypályáján
  • 2018. augusztus 19.: 6-órás futam a nagy-britanniai Silverstone versenypályán
  • 2018. október 21.: 6-órás futam a japán Fuji Speedway versenypályán
  • 2018. november 18.: 6-órás futam a kínai Shanghai International Circuit versenypályán
  • 2019. március 16-17.: 12-órás futam az egyesült államokbeli Sebring International Raceway versenypályán
  • 2019. május 4.: 6-órás futam a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályán
  • 2019. június 15-16.: 24-órás futam a franciaországi Le Mans versenypályáján

Forrás: