Csucsu RX

Frissítve:
2019-11-17, 12:57

Jelen írásomban szeretnék néhány mondatban bemutatni egy olyan versenysorozatot, mely nem élvez nagy figyelmet a magyar közönség részéről, pedig nagyon is megérdemelné.

Ez nem más, mint a ralikrossz.

A versenyeket zárt pályán rendezik, részben szilárd, részben laza burkolaton, így az autóknak mindkét terepen helyt kell állniuk. Komoly mérnöki és versenyzői tudást, felkészültséget igényel, a pályán ugyanis elképesztően sok a test-test elleni küzdelem, a rajt is úgy történik, hogy öt autó közvetlenül egymás mellé áll.

A sportág bölcsője Európa, azon belül is Nagy-Britannia, az első futamot 1967-ben rendezték.

Lóerőben nagyon nincsen hiány, az autók többnyire 500 lóerőt tudnak leadni, de előfordult már 600 lóerő feletti teljesítmény is.

Bizony nagyon kemény a küzdelem

Bizony nagyon kemény a küzdelem

A magyar érdekeltség nem akármilyen, Lukács Kornél „Csucsu” az FIA által megrendezett világbajnokságon harcol a pontokért, ebben az évben 12 országban rendezik meg a sorozatot. Nyirádon jelenleg pedig nemzetközi szintű ralikrossz versenyt rendeznek, minden információ megtalálható a versenypálya hivatalos Nyirád Motorsport Centrum weboldalán. 

Lukács Kornéllal hamarosan egy portré anyagot közlünk, ahol a ralikrosszon kívül sok egyéb dologról szó lesz, ami a versenyzéssel és az autósport világával kapcsolatos. Érdemes lesz tehát követni minket. 

Addig is ajánlom megtekintésre ezt a videót:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Facebook/Csucsu RX

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.

További hírek