Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.

Bajnokavató Rallye Sprint

Orfű és Magyarhertelend között kerül megrendezésre a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság keretein belül a Bajnokavató Rallye Sprint a DaVinci kupáért verseny. A festői környezetben tartandó verseny távja összesen 39 kilométer. A versenyzőknek 3+3 gyorsasági szakaszt kell teljesítenie, a gyorsasági szakaszok teljes hossza 37,8 km. A pálya egykor része volt a híres Mecsek Rallye-nak. Nagyon tempós, helyenként csúszós aszfalttal kell számolnia az indulóknak. A gyorsasági szakasz második része, ami Magyarhertelendről indul és Orfűre kell visszatérni, várhatóan már sötétben fog zajlani. Nézők számára természetesen ingyenes a rendezvény.

Bajnokavató Rallye Sprint - további információk:

Egy kép a tavalyi rallye sprint versenyről

Certa Rallye Sprint

Az Északi Regionális Sprint Kupasorozat keretein belül az Északi Régió 5. futama kerül terítékre. A verseny teljes egészében aszfalton zajlik. Ez a verseny is festői környezetben zajlik Bózsva és Telkibánya között, a Zempléni Tájvédelmi körzet peremén. A versenyzőknek 6 gyorsasági szakaszt kell teljesíteni, ezek hossza összesen 36 km. Az első Certa Rali 1987 szeptemberében került megrendezésre, így most 30 éves évfordulót ünnepel a sorozat. A közönségnek ingyenes itt is a részvétel.

Certa Rallye Sprint - további információk

Egy kép a tavalyi miskolci rallye sprint versenyről

Forma-1: A Brazil Nagydíj következik

Két futam van hátra a Forma-1 idei szezonjából. A legfőbb kérdés két hete Mexikóban már eldőlt: Lewis Hamilton negyedszer is világbajnok lett. Sebastian Vettel körül elfogyott a levegő és a hátralévő kettő futam egyik kérdése, hogy Valtteri Bottas odaérhet-e a második helyre, vagy Vettel megtartja vele szemben az előnyét.

A Red Bull Racing is beleszólhat akár a végső győzelemért folyó küzdelembe, az elmúlt versenyeken nagyszerű formát mutattak. Kivéve, ha a Renault motor feladta a szolgálatot, Mexikóban sorozatban estek ki francia erőforrást használó versenyautók. Mindenesetre egy tavalyihoz hasonló versenyt szívesen megnéznénk, ahol Max Verstappen teljesítménye lehengerelte a világot. Az időmérő magyar idő szerint szombaton délután 5 órakor kezdődik. A vasárnapi futam szintén délután 5 órakor fog rajtolni.

Max Verstappen tavaly tarolt a brazil versenyen

MotoGP zárófutam Valenciában

A motorozás csúcsszériája a végéhez ért, szinte nem volt olyan verseny idén, ahol ne rágtuk volna le a körmünket az izgalomtól. Andrea Dovizioso és Marc Marquez csatája volt reflektorfényben idén, nagyszerű párharcot vívtak, jelenleg Marquez esélye a vb címre jóval nagyobb. Előnye pillanatnyilag 21 pont a tabellán, így Dovizioso igazából csak akkor lesz esélyes, ha Marquez kiesik a versenyből, vagy kivételesen nagy hibát vét. Az időmérő szombaton délután 2 órakor kezdődik. A vasárnapi futam szintén 2 órakor startol. Természetesen előtte a Moto2 és a Moto3 küzdelmei is zajlanak.

Dovizioso az idei Brno-i MotoGP versenyen

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?

További hírek