Durva árat kérnek ezért a közel 50 éves Ladáért

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-23, 08:22

A kocsi újkora óta garázsban volt tárolva, ha hihetünk a leírásnak.

Eladósorba került egy autóritkaság a magyar használtautó-piacon: 5 000 000 forintért cserébe vihető az a 100 százalékig eredeti állapotú Zsiguli (Lada 1200), amelyet a hirdető állítása szerint 1974. augusztus 28-án adtak át a Merkur-telepen.

Veterán Zsiguli oldalról fotózva

Veterán Zsiguli hátulról fotózva

A kocsi nem felújított, hanem eredeti, amit igazolni is tud az eladó (az eredeti újkori számlákkal és a vezetett szervizkönyvvel). Érdekesség, hogy a 70 000 kilométert futott jármű soha nem járt esőben, mivel az ablakmosó soha nem volt feltöltve.

Veterán Zsiguli utastere

A hirdetéshez csatolt leírásban az olvasható, hogy az eladásra kínált Lada újkora óta végig garázsban volt tárolva, ősszel és télen soha nem merészkedtek vele ki az utakra. A pihenő időszakban mindig letakarították a kocsit a szorgos kezek. 

Az utasfülke dohányzómentes, minden kiegészítő megvan hozzá, az eredeti dísztárcsák is megvannak még. A rubinvörös belső interior miatt még inkább ritkaságszámba megy a képeken látható modell.  

Dísztárcsák

Veterán Zsiguli utastere

A leírás a következő mondattal zárul, akinek inge, az vegye magára:

„Komolytalan ajánlattevők, alkubajnokok és okoskodó autófeltalálók kérem vegyék semmisnek a hirdetést.”

 

Kapcsolódó írások

2019. november 24.
A nosztalgikus emlékek elfojtása sikertelennek bizonyult, ugyanis ismét egy kereklámpás Zsiguli után kutakodom. Na de mit is érdemes tudni a LADA 2101 / 2102-es modellekről?
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.

További hírek