A Lamborghini 1988-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az olasz gyártó a jeles alkalomra 658, különleges kiadású Countach modellt gyártott, melyek közül az amerikai Walt Grace Vintage egy példányt eladásra kínál. Az üzlet tárgyát képező autó 32 éves pályafutása alatt mindössze 1000 kilométert tett meg, egymegkímélt állapotú járműről van szó.

Lamborghini Countach hátulról

1963-ban mutatták be a Lamborghini 350 GT-t, a legendás márka első sportmodelljét. A 25. évfordulóra készült Countach tervezéséért a Lamborghini egykori főmérnöke, Horacio Pagani felelt. Az 5,2 literes, V12-es motor 449 lóerős teljesítmény és 500 Nm nyomaték ledására képes, a fordulatszámmérő pedig 5200-nál éri el a piros vonalat. Az 1989-es gyártmányú szuperautó robbanékonyságát jelzi, hogy mindössze 4,8 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet.

Lamborghini Countach kormány

A kevés megtett kilométer és a kitűnő állapot általában magas vételárral jár együtt. Nincs ez másképp ebben az esetben sem, a limitált kiadású Countach modellért ugyanis 425 ezer dollárt, aktuális árfolyamon forintba átszámítva több 130 milliót kérnek. Viszonyítási alapot adhat, hogy a közelmúltban Rod Stewart egykori Lamborghinijét közel 280 millió forintnak megfelelő összegért árverezték el.

Ami a jövő megoldásait illeti, egy dizájner nemrégiben ajtók nélküli Lamborghini koncepcióval rukkolt elő, melyen felfedezhetők többek között a Countach ismertetőjegyei is.