Mintha a Verdákból jött volna ez az 1941-es Willys

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-01-19, 07:00

Ránézésre régi, az ábrázata is bamba, de a lemezei alatt modern a módosított ős pickup.

Az hogy egy 1941-es Willys Americar pickup jól néz ki és működőképes 2020-ban egy dolog. Az, hogy gyönyörűen felújították és hibátlan állapotnak örvend egy másik, és megint egy másik, hogy 241 ponton módosították az eredeti állapotához képest. A beavatkozásnak köszönhetően egy kiváló restomodnak, azaz egy kívülről réginek, ám a lemezek alatt már újabb technikát felvonultató autónak számít.

1941 Willys Americar restomod elölről

Az autót az amerikai Legens Hot Rod Shop építette, egyedileg készült a teljes alváz, a futómű elöl hátul független felfüggesztéseket kapott, tárcsafékek forognak a kerekek mögött és egy 5,7 literes V8-as kompresszoros erőmű szolgáltatja a bugit. Elöl 20, hátul pedig 22 colosak a hatalmas felnik és természetesen a porig van ültetve, hogy állatul nézzen ki.

1941 Willys Americar restomod hátulról

Hiába a sok próbálkozás, az ábrázata alapján akár a Verdák című animációs filmből is származhatna, a lámpák és a hűtőrács vicces együttállása miatt. Sebaj, hátulról legalább elég vadnak tűnik. Arról nem szó a fáma, hogy mekkora teljesítménnyel csavargatja a hátsó tengelyt a V8, de afelől nincs kétségem, hogy elegendő ereje van ahhoz, hogy zömmel inkább csak hátulról lássák az autót.

1941 Willys Americar restomod motor

Naná, hogy a belteret sem hagyták érintetlenül, ahol a külsőhöz  színben tökéletesen passzoló polírozott alumínium uralkodik. Teljesen egyedi a műszerfal és a kárpitozás is. A kormány egy 51-es Holdenből származik, van légkondicionáló berendezés és jó minőségű zene is, hogy a mindennapi használhatóság ne szenvedjen csorbát.

1941 Willys Americar restomod beltér

Kapcsolódó írások

Inkább a gumi égjen, ne a karácsonyfa! TOP 5 autós film az ünnepekre
2017. december 22.
A karácsonyi bevásárlással járó őrületben nem csak a türelmedet, de majdnem az eszedet is elveszítetted? Ennek most vége, dőlj hátra és pihenj! Íme a top 5 autós film az egész családnak.
Emory Motorsport Porsche 356 SL
2020. január 07.
Ránézésre oldschool verdák, pedig a lemezeik modern technikát rejtenek.

További hírek