A 707 lóerős Dodge Charger szélesvásznú változata

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-07-03, 10:40

A világ egyik leggyorsabb limuzinja mostantól az egyik legszélesebbje is a Widebody kitnek köszönhetően.

A Dodge Charger az amerikai márka izmos sportlimuzinja. Már a leggyengébb verziót is egy 3,6 literes 292 lóerős V6-os motorral szerelik. Ezt követik a R/T és Daytona verziók melyek orrában egy 5,7 literes atmoszferikus V8-as található 370 lóval. A következő lépcsőfok egy 485 lóerős szívó V8-as, majd a típus csúcsán foglal helyet az SRT Hellcat, ami egy bestiális, 707 lovas szörnyeteget takar. A SRT Hellcat tehát az elérhető legerősebb verzió, orrában egy 880 Nm-t mozgósító 6,2 literes kompresszoros V8-as motorral.

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody
A közel 9 centis szélesítés agresszívebbé tette a Charger SRT megjelenését és egyúttal sokat javított az autó kezelhetőségén is

Menetteljesítményei alapján a ma kapható leggyorsabb szedánok egyike, olyan típusok méltó ellenfele, mint a BMW M5 vagy a Mercedes-AMG E63. A Dodge most kicsit átgyúrta a típust és innentől kezdve az SRT Hellcat csak a 9 centiméterrel szélesített kivitelben lesz elérhető. A legerősebb Dodge Charger 3,6 másodperc alatt futja a 100 km/h-át, a negyed mérföld is meg van 10,96 másodperc alatt, a végsebessége pedig 314 km/h.

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody hátsó
Szélesebb karosszéria -> szélesebb gumik -> jobb tapadás. A 707 lóerős, hátsókerék-hajtású limuzinnak szüksége is van rá

A látványon felül a lemezek alatt is kapott némi tuningot az autó: adaptív Bilstein lengéscsillapítók és áthangolt felfüggesztés gondoskodnak a megfelelő úttartásról illetve 6 dugattyús Brembo fékek fogják ki a szelet a vitorlákból. Az átalakításnak köszönhetően nagyobb (azaz inkább szélesebb) papucsok kerülhettek a kocsi alá, amivel jelentősen javult a tapadás. Ez és a nagyobb leszorítóerő együttesen jobb köridőket eredményez, ugyanakkor az elérhető legnagyobb sebesség csökkent valamelyest. A Widebody Kit kapható a gyengébb 485 lóerős verzióhoz is, de míg az SRT Hellcat alapból megkapja, addig ahhoz csak opcionálisan elérhető.

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody orr

Forrás:

Kapcsolódó írások

1000 lóerős szörnyeteg Toyota Prius
2017. július 25.
Nem túlzás azt állítani, hogy a Toyota Prius úttörő volt a zöldtechnológiák terjesztésében az autóiparban, de egy amerikai csapat most éppen izmot pakol bele
Egy tábornok története
2017. november 14.
Ha fiatal harmincas vagy, akkor te is biztosan emlékszel az egyik legvagányabb autós sorozatra a Hazárd megye lordjaira, no meg az azóta már ikonikussá vált Lee tábornokra.
Lehullt a lepel a Halálos Iramban show résztvevőiről
2018. január 05.
Kétórás élő bemutatóvá változik a Halálos Iramban 2018 januárjának második felében. A résztvevő autók leplezetlenül tárulnak a rajongók szemei elé.
Klasszikus izomautók mesterei – 1969-es Ringbrothers Dodge Charger
2018. április 05.
Egy második generációs Dodge Charger restomod átalakítását kire bíznád? Nyilván csak profikra, a norvég Erlend is ezen a vélemény volt, amikor megkereste a Ring Brotherst.