2020-ban érkezhet a Hyundai pickupja

Közzétéve:
2018-12-03, 17:00

A koreai vállalat jó eséllyel beszáll az utóbbi időben egyre sikeresebb piaci szegmensbe

A Hyundai-Kia kettős az utóbbi időben több új modellt is bemutatott, ráadásul az elektromos technológia hasznosítására is nagy munkát fordítottak. Egy saját pickup kifejlesztése már régóta terítéken volt a koreaiaknál, ám a hivatalos bejelentésre egészen eddig várni kellett. Most azonban maga Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group tervezési vezetője jelentette be, hogy nemsokára egy platós járművel rukkolnak elő.

Hyundai Santa Cruz koncepció elölről

Még 2015-ben mutattak be egy Santa Cruz elnevezésű koncepciómodellt, mellyel egy kecses vonalvezetésű pickupot hoztak el a nagyközönségnek. A projekt egy időre a fiókba került, ám a legfrissebb hírek szerint most már a tervezési folyamat végén járnak, és a gyártási metódust készítik elő. Az is kiderült, hogy egy Kia testvérmodellt is bemutatnak majd, nem sokkal a Hyundai pickup érkezése után.

Főleg az amerikai piacon lehet fontos lépés az új típus bevezetése, az azonban még nem dőlt el hivatalosan, hogy a Hyundai pickupja a Ford Ranger vagy az F150 kategóriájában száll-e majd versenybe. Donckerwolke mindenesetre úgy fogalmazott, „minél előbb” el szeretnék kezdeni az új modell gyártását.

Hyundai Santa Cruz koncepció hátulról

A Kia nem fogja Amerikában árulni a saját pickupját, hiszen már most is kivontak egy crossovert arról a piacról. Inkább a nagyobb SUV-k mezőnyébe készítenek új járművet, a 2019-es évben a Telluride tanulmányautó végleges verzióját fogják bemutatni, mely az amerikai igények szerint készül majd.

A pickup vonalai magukban hordozzák a márkára jellemző látványelemeket, elölről és hátulról is felismerhetően Hyundai arculatot mutat. Donckerwolke eddig a Genesis prémiummárka egyik vezetője volt, ám nemrégiben kinevezték az egész konszernt átfogó tervezői munka irányítására. A korábban a Bentley, a Lamborghini és az Audi kötelékében is dolgozó szakember Peter Schreyert váltja, aki 12 évnyi tervezői munka után tanácsadói szerepkörbe kerül a Hyundainál.

A pickup pontos műszaki adatairól egyelőre nem közöltek információkat, a becslések szerint 2020 magasságában lehet majd először az utakon látni a Hyundai platósát.

Hyundai Santa Cruz koncepció oldalról

Forrás:

Kapcsolódó írások

Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!
Bentley Bentayga
2018. november 13.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.