2019. október 08. | 13:23

A bajorok az 1-es ferdehátú alapjaira építhetik a villanyos modellt.

A BMW nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy 12 teljesen elektromos, valamint 13 plug-in hibrid modellt mutasson be 2023-ig. Ezek első hírnökei az iX3 SUV, az i4 szedán és az iNext SUV lehet. Ez utóbbi a gyártó zászlóshajója lehet a technikai tudás szempontjából. Brit sajtóértesülések szerint a BMW megerősítette, hogy egy belépőszintű villanyautó is érkezik majd, melyet az 1-es modell alapjaira építenek.

Ezt a ferdehátút 2021 magasságában tervezik bemutatni, a hírek pedig arról szólnak, hogy szinte teljesen úgy fog kinézni, mint a belsőégésű motorral szerelt 1-es típusok. Az ilyen átalakítások főleg a gyártó flexibilis platformjainak köszönhetőek, melyek lehetővé teszik, hogy az 1-estől az X7-ig minden modell elektromossá alakítható legyen. Az új villanyos hatchback szimpla és duálmotoros kivitelben is elérhető lesz, ez utóbbi így összkerékhajtással kecsegtet majd.

„A fronthajtású kialakításokkal is elérhető a teljesen elektromos hajtás, az egész portfóliónkban megjelenik majd a villanyosítás. Az első és hátsókerekes platformjainkat is át tudjuk alakítani, a vásárlóink széles skálából választhatnak. Bármilyen igényt ki tudunk elégíteni, legyen az plug-in hibrid X3, vagy teljesen elektromos 4-es sorozat. Ez jelenti a nagy lépést a stratégiánkban.” – mondta Robert Irlinger, a BMW „i” divíziójának vezetője.

Az új villanyos ferdehátú feltehetően az i1 nevet viseli majd, igazodva a BMW eddigi elektromos modellcsaládjába. Most már csak az a kérdés, a gyártó valóban ennyi új modellt mutat-e be az elkövetkezendő években?

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!