2020. február 26. | 15:41

A bajorok következő elektromos autójának koncepcióját a Genfi Autószalonon mutatják be.

A pletykák igaznak bizonyultak, a BWM egy teljesen új elektromos autó koncepcióját mutatja majd be Genfben, az online vágyfokozást pedig már most elkezdték, hiszen egy videóban mutatták meg az autó sziluettjét, mely akár a sorozatgyártású példányé is lehetne, hiszen semmi olyan túlzó részlet nincs rajta, mint ami a klasszikus koncepciómodelleket jellemezni szokta. Elvileg már prototípus is készült az autóból.

Az i Vision Dynamics concept adja az alapját ennek a projektnek, amelyet még 2017 őszén mutatott be a BMW. A teljesen villanyos 4-es Gran Coupe az i4 nevet kapja majd, a gyártó elmondása szerint pedig 523 lóerős elektromos teljesítménye lesz. A hatótávra sem lesz panasz állítólag, hiszen a 80 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően 600 kilométert ígér a BMW, bár ez nem tudjuk, hogy melyik mérési ciklus alapján jött ki. Remélhetőleg az Európában érvényesnek mondható WLTP-szerint.

Münchenben szerelik majd össze ezt a járművet, a 0-100-as ideje pedig 4 másodperc körül lesz. A végsebességét 200 km/órára korlátozzák. Az 550 kilós akkucsomag 150 kilowattos töltési kapacitással bír, melynek köszönhetően 35 perc alatt is el lehet érni a 80 százalékos töltöttséget. Ám mielőtt az i4 bemutatkozna, az iX3 elektromos crossover lép majd porondra.

Ha épp egy elektromos autó vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. vezető értékesítőjét, Mudri Dánielt a daniel.mudri@mahzrt.hu e-mail címen, vagy a +36203663447 telefonszámon.