2019. december 03. | 09:34

A General Motors ódákat tudna zengeni az elektromos autókról, ám jobban tennék, ha mesélés helyett valami kézzelfoghatóval is előállnának!

Nos, a fenti sorokra hivatkozva az elképzelés hamarabb meg fog valósulni, mint az bárki gondolná. Rick Spina, a General Motors elektromos és autonóm járműprogramokat képviselő alelnöke nemrég bejelentést tett. Azt állította, hogy a vállalat egyik márkája, a Cadillac valamivel több, mint egy év múlva fogja bemutatni első, saját elektromos autóját!

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Spina mindvégig igyekezett a lehető legkevesebb információt elárulni a leendő modellről, viszont aki volt olyan szerencsés és részt vett az év eleji, Észak-Amerikai Auto Show-n az láthatta élőben a prototípust.

Ahogyan Spina, úgy a vállalat sem tett közzé részletes adatokat a születő crossover kapcsán, viszont annyit már biztosan lehet tudni, hogy egy teljesen új, moduláris platformra fog épülni, amelyet külön elektromos autók számára fejleszt a GM. Példaként vehetjük akár a Volkswagen MEB architektúráját, ami a márka nem egy, hanem több modelljének alapját képezheti a jövőben. Ebbe természetesen egyaránt beletartoznak az első, a hátsó, valamint az összkerékhajtású modellek.

Steve Carlisle, a Cadillac elnöke korábban azt nyilatkozta a jármű kapcsán, hogy: „Megérinti a crossover piac szívét, és kielégíti az ügyfelek igényeit szerte a világon!”

Hozzátette, hogy az autó a luxus és az innováció képviselője lesz, miközben a Cadillac márkát a mobilitás csúcspontjára pozícionálja.

Visszatérve az alelnök bejelentéséhez, elárulta, hogy az érkező Cadillac crossover mellett lesz még bőven hely más elektromos meghajtású autóknak is a palettában. Az elkövetkező 3, illetve 7 évben a vállalat erőteljesen összpontosít majd elektromos termékeinek fejlesztésére és reprezentálására. Idő közben fény derült arra is, hogy az autómárka 2023-ig összesen 20 darab elektromos jármű debütálását tervezi. Mi több, a General Motors a szegmensek lehető legszélesebb spektrumában kíván versenyezni, nem csupán a luxuskategóriában.

A General Motors is szeretne saját elektromos pickupot teremteni, csakúgy, mint Elon Musk. A vezérigazgató, Mary Barra megerősítette, hogy 2021 végén annak a projektnek is nekilátnak.

Egy kis időutazás: 2017-ben, a GM közzétett egy üzleti tervet, amely legalább 11, különböző elektromos meghajtású modellről számolt be. Ez magában foglalta a kicsi, a kompakt, a méretes crossover típusú járműveket és a kupékat.

Mivel egyes fogyasztók továbbra is szkeptikusak az EV-kkel, vagyis az elektromos járművekkel kapcsolatban, Spina kitért egy nagyon fontos részletre, előnyre, amelyről mások nem gyakran ejtenek szót. Elmagyarázta, hogy sokkalta költséghatékonyabb egy „alap” elektromotorról egy erősebbre váltani, mint ugyanezt az eljárást megtenni a belső égésű motorokkal.

Amennyiben autó vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. weboldalát, vagy kérj segítséget Mudri Dániel vezető értékesítőtől a +36203663447-es telefonszámon.