2021-re megérkezhet az első, elektromos Cadillac

Közzétéve:
2019-12-03, 08:34

A General Motors ódákat tudna zengeni az elektromos autókról, ám jobban tennék, ha mesélés helyett valami kézzelfoghatóval is előállnának!

Nos, a fenti sorokra hivatkozva az elképzelés hamarabb meg fog valósulni, mint az bárki gondolná. Rick Spina, a General Motors elektromos és autonóm járműprogramokat képviselő alelnöke nemrég bejelentést tett. Azt állította, hogy a vállalat egyik márkája, a Cadillac valamivel több, mint egy év múlva fogja bemutatni első, saját elektromos autóját!

Cadillac elektromos crossover

Spina mindvégig igyekezett a lehető legkevesebb információt elárulni a leendő modellről, viszont aki volt olyan szerencsés és részt vett az év eleji, Észak-Amerikai Auto Show-n az láthatta élőben a prototípust.

Ahogyan Spina, úgy a vállalat sem tett közzé részletes adatokat a születő crossover kapcsán, viszont annyit már biztosan lehet tudni, hogy egy teljesen új, moduláris platformra fog épülni, amelyet külön elektromos autók számára fejleszt a GM. Példaként vehetjük akár a Volkswagen MEB architektúráját, ami a márka nem egy, hanem több modelljének alapját képezheti a jövőben. Ebbe természetesen egyaránt beletartoznak az első, a hátsó, valamint az összkerékhajtású modellek.

Steve Carlisle, a Cadillac elnöke korábban azt nyilatkozta a jármű kapcsán, hogy: „Megérinti a crossover piac szívét, és kielégíti az ügyfelek igényeit szerte a világon!”

Hozzátette, hogy az autó a luxus és az innováció képviselője lesz, miközben a Cadillac márkát a mobilitás csúcspontjára pozícionálja.

Cadillac elektromos crossover oldalról

Visszatérve az alelnök bejelentéséhez, elárulta, hogy az érkező Cadillac crossover mellett lesz még bőven hely más elektromos meghajtású autóknak is a palettában. Az elkövetkező 3, illetve 7 évben a vállalat erőteljesen összpontosít majd elektromos termékeinek fejlesztésére és reprezentálására. Idő közben fény derült arra is, hogy az autómárka 2023-ig összesen 20 darab elektromos jármű debütálását tervezi. Mi több, a General Motors a szegmensek lehető legszélesebb spektrumában kíván versenyezni, nem csupán a luxuskategóriában.

A General Motors is szeretne saját elektromos pickupot teremteni, csakúgy, mint Elon Musk. A vezérigazgató, Mary Barra megerősítette, hogy 2021 végén annak a projektnek is nekilátnak.

Egy kis időutazás: 2017-ben, a GM közzétett egy üzleti tervet, amely legalább 11, különböző elektromos meghajtású modellről számolt be. Ez magában foglalta a kicsi, a kompakt, a méretes crossover típusú járműveket és a kupékat.

Mivel egyes fogyasztók továbbra is szkeptikusak az EV-kkel, vagyis az elektromos járművekkel kapcsolatban, Spina kitért egy nagyon fontos részletre, előnyre, amelyről mások nem gyakran ejtenek szót. Elmagyarázta, hogy sokkalta költséghatékonyabb egy „alap” elektromotorról egy erősebbre váltani, mint ugyanezt az eljárást megtenni a belső égésű motorokkal.

Amennyiben autó vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. weboldalát, vagy kérj segítséget Mudri Dániel vezető értékesítőtől a +36203663447-es telefonszámon.

Forrás:

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster
1975 Cadillac Eldorado embléma, elölnézet, oldalnézet, döntve balról
2019. szeptember 21.
Az előző évszázadban több gyártó is megpróbálta letaszítani a Cadillac-et a trónról, de mindegyikük terve kudarcba fulladt
1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!
1930 Cadillac Fleetwood V16, kék sport pheaton, animélt, oldalnézet balról
2018. október 30.
A Cadillac V16 Fleetwood az amerikai autózás történetének egyik legmeghatározóbb alakja. Mai hírnevét az 1950-es évek modelljeinek köszönheti, de nem szabad megfeledkezni azok nagyszüleiről sem