2021. október 08. | 14:02

A szervezők újfent a koronavírus-járvány miatt döntöttek a halasztás mellett.

A szervezők bejelentése alapján 2022-ben is elmarad Európa egyik legjelentősebb járműipari seregszemléje, a Genfi Autószalon. A halasztás hátterében az ismét egyre növekvő mértékben terjedő koronavírus-járvány áll.

„Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy halasztásról, nem pedig az esemény törléséről van szó. Biztos vagyok benne, hogy 2023-ban minden eddiginél erősebb felhozatallal tér vissza a Genfi Nemzetközi Autószalon” – mondta Maurice Turrettini, az esemény szervezőbizottságának elnöke.

A Covid-19 világjárvány miatt számos kiállító jelezte, egyelőre nem tudja biztosan állítani, hogy ott tudna lenni a 2022-es bemutatón. Emellett a félvezető mikrochipek globális hiánya várhatóan jövőre is negatívan érinti az autógyártókat, így a világméretű eseményeken való részvételnél súlyosabb problémákkal kell megküzdeniük.

A Genfi Autószalont az eredeti tervek szerint 2022 februárjában rendezték volna. A 2020-as és a 2021-es eseményt is a koronavírus miatt kellett lemondani, ami összesen 11,3 millió dolláros veszteséget jelentett a szervezők számára.

Legutóbb tehát 2019-ben gyűltek össze az autóipar jeles képviselői a svájci nagyvárosban, ahol az Alapjárat stábja a helyszínen képviseltette magát. A rendezvényről készült képes beszámolót ide kattintva tekintheted meg.