22 év, klíma nélkül, az 50 fokos sivatagban - Interjú Szalay Balázzsal

Közzétéve:
2019-06-01, 10:12

Szalay Balázs beengedte az Alapjárat stábját az Opel Dakar Team főhadiszállására

Szalay Balázsék már akkor indultak a legkeményebb sivatagi versenyen, a Dakaron, mikor én még a világomat sem tudtam. Évek óta benne vagyok az autósport körforgásában, ez idő alatt sikerült kitapasztalnom, hogy kik azok a személyek, akiket nem lehet megkerülni. Szalay Balázs és az Opel Dakar Team ilyen!

Rengeteg rendezvényen találkoztam már korábban velük és mindig csodálattal néztem az éppen aktuális termetes, Dakarra épített monstrumot.

Nem is olyan rég az a megtiszteltetés ért, hogy meginvitáltak a kulisszák mögé és egy délelőttöt tölthettem a sivatagi Opel Grandlandx és pilótája társaságában. Betekintést nyertem a csapat mindennapi életébe, láthattam, hogy mivel foglalkoznak amikor nincs mit fejleszteni az autón. Illetve megmászhattam a Dakart megjárt kamiont, mondjuk ahhoz le kellet győznöm a tériszonyomat.

A szomszédos műhelybe átérve egyik ámulatból a másikba estem, látva a restaurálás alatt álló Mercedes 190SL bódékat. Ha már a klasszikus autók mellett beszélgettünk, kifaggattam Balázst a hamarosan visszatérő Hungaroring Classicról, ami szintén neki köszönhető.

A műhelyben készült képeket az alábbi galériában találod. Kattints rá nem bánod meg!

Kapcsolódó írások

Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!
Opel Dakar Team autója a dűnék közt
2019. január 09.
Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László lendületben van!

További hírek