hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

2,2 milliárdos autóipari beruházást hajt végre Veszprémben a Thyssenkrupp

2021. január 22. | 11:50

A kormány nem kevés pénzzel támogatja a fejlesztési központ létrehozását.

2,2 milliárd forintból hoz létre mérnöki fejlesztőközpontot Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja. A magyar autóipari környezet egyik legfontosabb szereplője 80 fejlesztőmérnököt vesz fel dolgozni, a meghirdetett pozíciókra már lehet jelentkezni.

A beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A politikus hozzátette, hogy a Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb invesztálása hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, és továbbra is „Európa autóipari fellegvára” maradjon.

A Thyssenkrupp magyarországi leányvállalata 80 jól képzett fejlesztőmérnök felvételét tervezi, a meghirdetett pozíciókra már csütörtök óta lehet jelentkezni. A magyarországi, és ezen belül veszprémi helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszott a nagy múltú autóipari háttér és az elismert egyetem közelsége, árulta el a Thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője, Marc de Bastos Eckstein.

A Thyssenkrupp magyarországi részlege jelenleg 2300 főt foglalkoztat Magyarországon. A társaság Budapesten közel 900 magasan képzett mérnököt alkalmaz az autóipari fejlesztőközpontjában, ahol például „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely alkalmas a különféle vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre.

A cég Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat állít elő, Győrben pedig futómű-összeszerelő üzemet és szolgáltató központot működtet.

ThyssenKrupp

Napi.hu

MTI

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!