5 hónapig cserecipő, bevonták a jogosítványát a majdnem gázoló kecskeméti sofőrnek

Közzétéve:
2019-05-17, 12:15

Zebra terv, azaz a rendőrség új kampányt indít a gyalogosok védelmének érdekében a szerda délutáni kecskeméti majdnem gázolós incidens után

Évente átlagosan számolva körülbelül 2500 gyalogos esik áldozatául egy gázolós balesetnek. Ezek közül a gyalogosok közül 150 ember életét veszti a gázolás következtében. A járókelőket érő balesetek 40%-át bizony maguk generálják, mert vagy hiányos, vagy 0 a KRESZ szabályok iránti ismeretük, avagy nem méltóztatnak aszerint közlekedni. Ebből a 40%-ból átlagosan 70 ember veszti életét.

A kecskeméti majdnem gázolós incidens jelenete a Petőfi utcai zebránál

A május 15-én történt kecskeméti incidens után - ahol is a zebrán szabályosan közlekedő két gyermeket ütött majdnem el egy nagy lendülettel érkező sofőr - közvetlenül a szabálysértés után a következő kereszteződésben már várták a rend éber őrei, és azonnali helyszíni büntetést szabtak ki rá. Ennek komponensei egy 30 ezer forintos büntetőcsekk, valamint 5 hónap viszontlátásra jogosítvány.

Az eseményekre reagálva az ORFK május 14. és május 19. között egy Zebra-terv elnevezésű kampányt indít, melynek célja a gyalogosok védelmének maximalizálása, mind az autósok, mind saját részükről.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Egymásra dobált vezetői engedélyek felülről fotózva
2019. november 13.
Gyorsabban lehet majd jogosítványhoz jutni.
Gyalogkakukk
2019. november 28.
2021-től még gördülékenyebben lehet vezetői engedélyhez jutni.

További hírek