5 hónapig cserecipő, bevonták a jogosítványát a majdnem gázoló kecskeméti sofőrnek

Közzétéve:
2019-05-17, 12:15

Zebra terv, azaz a rendőrség új kampányt indít a gyalogosok védelmének érdekében a szerda délutáni kecskeméti majdnem gázolós incidens után

Évente átlagosan számolva körülbelül 2500 gyalogos esik áldozatául egy gázolós balesetnek. Ezek közül a gyalogosok közül 150 ember életét veszti a gázolás következtében. A járókelőket érő balesetek 40%-át bizony maguk generálják, mert vagy hiányos, vagy 0 a KRESZ szabályok iránti ismeretük, avagy nem méltóztatnak aszerint közlekedni. Ebből a 40%-ból átlagosan 70 ember veszti életét.

A kecskeméti majdnem gázolós incidens jelenete a Petőfi utcai zebránál

A május 15-én történt kecskeméti incidens után - ahol is a zebrán szabályosan közlekedő két gyermeket ütött majdnem el egy nagy lendülettel érkező sofőr - közvetlenül a szabálysértés után a következő kereszteződésben már várták a rend éber őrei, és azonnali helyszíni büntetést szabtak ki rá. Ennek komponensei egy 30 ezer forintos büntetőcsekk, valamint 5 hónap viszontlátásra jogosítvány.

Az eseményekre reagálva az ORFK május 14. és május 19. között egy Zebra-terv elnevezésű kampányt indít, melynek célja a gyalogosok védelmének maximalizálása, mind az autósok, mind saját részükről.

Forrás:

Kapcsolódó írások

A zebra közepén állt meg a szabálytalankodó autós
2019. szeptember 16.
Ezt nagyon csúnyán benézte a sofőr.
2018. december 23.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményt adott ki az ügyben
forralt bor
2019. január 26.
Érdekes tények, amit eddig nem tudtál e kedvelt téli italról
Mercedes-Benz A-osztály a drivingcamp pályáján
2019. január 31.
Szeretnéd egy érdekes és hasznos ajándékkal meglepni a jogosítvány megszerzése előtt álló csemetédet? Ne is keress tovább, a drivingcamp tudja, mi kell neked!