80+ millió forintos autót az orosz elnöknek, Putyin sem játszhat kicsiben

Közzétéve:
2019-07-11, 11:16

A hibrid Aurus Senat egy dolgot biztosan tud, „nem robbanhat fel” ahogy az oroszoknál semmi más sem

2019 márciusában, a Genfi Autószalonon mutatkozott be az Aurus Senat az autó, amelyet az orosz elnök szoros közreműködésével és igényeinek megfelelően fejlesztettek, átszámolva potom 53 milliárd forintból. Olcsó kis szolgálati autó ez. Svájcban már meg lehetett közelről is nézegetni a gépet, de árakról akkoriban még szó sem esett.

Most azonban nyilvánosságra került, hogy az elnöki limuzin kezdő ára, azaz a fapados verzió 18 millió rubeltől, azaz körülbelül 80 millió forinttól kezdődik. A grandiózus árfekvést Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter tette közzé. Szó esett továbbá arról, hogy az orosz luxusmárka első moszkvai bemutatóterme augusztusban nyílik, és onnantól kezdve polgári felhasználásra is rendelhető lesz a 600 lóerős hibrid Senat.

Aurus Senat az orosz elnök, Vladimir Putyin luxuslimuzinja

Csak hogy ne maradj oroszos „how the fuck” érzés nélkül, a gyártásra vonatkozóan azt ígérik, 2019-ben 5-6 polgári verziót gyártanak le, de 2021-től, azaz durván két és fél éven belül megezerszerezik ezt a számot, és évi 5000 Senat gurul majd ki a gyárból. Ruszkik. Megoldják. Én nem tudom, az orosz polgárok hogy keresnek, de nem félek tőle, hogy nem 80 milliós limuzinnal akarnak majd furikázni minden utcasarkon Moszkvában. A gyártó készített egy kabrió változatot is a Senatból, valamint ígérik az Arsenal elnevezésű kibuszt és a Komendant nevű SUV-t.

Ha a teljesen őszinte véleményemet kell kifejtenem, úgy gondolom, nem az Aurus Senat a világ következő Mercedes-Maybach S-Osztálya vagy Rolls-Roys Phantomja, bár nagyon szeretne az lenni. Eddig is tök jól teljesítettek az orosz járművek az utóbbi 20 évben (szarkazmus), miért ne arathatna átütő sikert egy indokolatlanul drága, bazi nagy orosz luxuslimuzin? Világpiaci uralom lesz öcsém. Egy biztos, a Putyinnak szánt verzió páncélozott, természetesen golyóálló, minden védelmi extrával felszerelt, és nem robbanhat fel. És tuti biztos, hogy klíma is van!

Ha kíváncsi vagy az autóipar más újdonságaira is, nézd meg heti hírösszefoglalónkat!

HVG

Kapcsolódó írások

Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.
2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is

További hírek