800 lóerőt teljesíthet a Novitec Lamborghini Urusa!

Közzétéve:
2019-09-20, 12:50

Nem mintha a 650 lovas csúcsteljesítmény önmagában nem volna elég…

A német precizitású autótuning-szolgáltató vállalat, vagyis a Novitec ismertette specifikációit, amelyek az önmagában is nagyteljesítményű Lamborghini SUV-hez, az Urushoz elérhetők.

Novitec Lamborghini Urus fekete színben

Először is, a Novitec számos rendkívüli teljesítménnyel ellátott kitet fejlesztett, amelyek az Urus-tulajdonosok számára könnyen beszerezhetők. Ezek között is vannak természetesen különféle variációk, amik lehetővé teszik, hogy a Lamborghini szabadidő-autójába szerelt 4,0 literes V8-as duplaturbós egység 747 vagy akár 782 lóerős összteljesítményt közvetíthessen. A legfinomabb hangolású rendszernek köszönhetően az ötajtós SUV 3,3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet álló helyzetből.

Novitec Lamborghini Urus oldalról

Nyilvánvalóan ilyenkor az autó végsebessége sem marad a régi, az Urus legerőteljesebb változata legfeljebb 312 km/h-val képes repeszteni.

Ha sportautó-tuningról van szó, a Novitec neve biztosan felmerül. Amellett, hogy jó ideje foglalkoznak Lamborghini-átalakítással, sok más, neves szuperautóhoz is előszeretettel készítenek akár widebody kiteket is.

Novitec Lamborghini Urus widebody kit

A legutóbbi, Urushoz fejlesztett úgynevezett Esteso kit lényege nem az, hogy agresszívabb megjelenést tulajdonítson a járműnek, hanem ami fontosabb az a légellenállás. A végső hangolásokat a Novitec a szélcsatornában végezte, a kit pedig annyira összetettre sikeredett, hogy 14 részből álló darabjait csak és kizárólag hivatalos Novitec partnerek vagy üzletek applikálhatják az adott járművekre.

Novitec Lamborghini Urus beltere

A widebody szett hozzávetőlegesen négy hüvelykkel hosszabbítja meg az Urus frontrészét, míg hátulja öt hüvelykkel terebélyesedik. Külön-külön karbonszálas elemeket is fel tudnak szerelni az autóra egy-egy panelhez, a lökhárítókhoz, sárvédőelemekhez, vagy akár az oldalsó visszapillantók házát is karbonra lehet váltani.

Novitec-tuningolt Lamborghini Urus modellek

Az újítások a kerekeknél sem érnek véget, a Novitec ugyanis a Vossentől kért segítséget azok módosítására. Végeredményként hatalmas, 23”-os könnyűfém NL4 felnik kerültek az autó alá, amelyek méretüket tekintve nem annyira kirívók, mint azt gondolná az ember, a bodykitnek hála. Az abroncsok Pirelli P Zero típusúak, 285/35 R23, illetve 325/30 R23-as méretekben.

A Novitec Lamborghini Urus 72 különböző színvariációban érhető el, és emellett még természetesen számba kell venni a személyre szabhatóság lehetőségét is.

Kapcsolódó írások

egyedi Lamborghini Aventador SV
2020. március 12.
A Lamborghini Aventador SV eleve ritka típus, az énekes viszont még emlékezetesebbé tette sajátját.
Lamborghini Urus Manhart
2019. január 31.
Joggal érezheted úgy, hogy a Lamborghini Urusnak már nem igazán kell több power. A Manhart tuningcég viszont nem elégedett meg a 650 lóerővel

További hírek