2023. január 21. | 16:48

Eddig csak Németországban sikerült kialkudni ezt a bónuszt.

Nyereségrészesedés címén kapnak extra juttatást a magyar Mercedes gyár munkásai. mindezt a Vasas Szakszervezeti Szövetség közölte a Facebook-oldalán.

A dolgozók április 10-éig fogják megkapni az összeget. A tavalyi bérmegállapodásba került bele a nyereségrészesedés kifizetése.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség közleményében reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a siker példamutató lesz. Abban bizakodnak, hogy más szervezeteiknél is bevezetik a nyereségrészesedést.

Decemberben megírtuk, hogy idén a kecskeméti Mercedes gyár dolgozói két lépcsőben kapnak jelentős emelést. Összesen 24 százalékos béremelésre számíthatnak a dolgozók 2023-ban. A kedvezményekkel együtt akár 30%-os emelkedés is összejöhet.

Január 1-jétől 17 százalékos béremelés történt a gyárnál. Augusztusban ezt újabb 7 százalékkal fogják megfejelni. Ezekhez jön még az infláció alakulásától függő, negyedévente folyósított megállapodások és az eredményrészesedés.

A kecskeméti Mercedes gyárban jelenleg több mint 4500 munkás tevékenykedik. Az újabb beruházások miatt akár emelkedhet is ez a szám.

Alapjárat