szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

870 ezer forintos jutalmat kapnak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói, kivétel nélkül

2023. január 21. | 17:48

Eddig csak Németországban sikerült kialkudni ezt a bónuszt.

Nyereségrészesedés címén kapnak extra juttatást a magyar Mercedes gyár munkásai. mindezt a Vasas Szakszervezeti Szövetség közölte a Facebook-oldalán.

A dolgozók április 10-éig fogják megkapni az összeget. A tavalyi bérmegállapodásba került bele a nyereségrészesedés kifizetése.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség közleményében reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a siker példamutató lesz. Abban bizakodnak, hogy más szervezeteiknél is bevezetik a nyereségrészesedést.

Decemberben megírtuk, hogy idén a kecskeméti Mercedes gyár dolgozói két lépcsőben kapnak jelentős emelést. Összesen 24 százalékos béremelésre számíthatnak a dolgozók 2023-ban. A kedvezményekkel együtt akár 30%-os emelkedés is összejöhet.

Január 1-jétől 17 százalékos béremelés történt a gyárnál. Augusztusban ezt újabb 7 százalékkal fogják megfejelni. Ezekhez jön még az infláció alakulásától függő, negyedévente folyósított megállapodások és az eredményrészesedés.

A kecskeméti Mercedes gyárban jelenleg több mint 4500 munkás tevékenykedik. Az újabb beruházások miatt akár emelkedhet is ez a szám.

Alapjárat
Elloptak egy vármegye táblát, nem fogod kitalálni, melyiket lovasították meg Szívó hathengeres BMW E60-at vennék, mi baj lehet?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!