2023. március 24. | 14:16

Valószínűleg nem gondolta végig, hogy ilyen sebességnél nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Az éghajlati adottságaink miatt a motorozás nálunk szezonális sport a legtöbb embernek. Viszont egyre türelmetlenebbek vagyunk és már tizenfokokban elővesszük kedvencünket és megjáratjuk kicsit.

A tavasz első hangjai egy ideje már a madarak mellett azok a motorosok, akik úgy érzik, hogy a közút alkalmas a versenyzésre. Pont egy ilyet fogtak a rendőrség járőrei Zala vármegyében.

Még 2023. március 22-én, a délutáni órákban mérték a közlekedők sebességét a 760-as számú úton, ahova egyszer csak megérkezett egy motoros. A rendőröknek nem volt nehéz dolga, hogy bemérjék, a 90 km/óra legnagyobb megengedett sebesség helyett 201 km/órával haladó kétkerekűt.

Ráadásul nem is egy kihalt szakaszon állt neki tépni a gázt, hanem a súlyos gyorshajtást egy kocsisor előzése közben követte el. Emellett a fotón azt is jól látni, hogy jönnek szembe, tehát kénytelen ilyen tempóról egyszerre lassítani és behúzódni a sorba.

Lehet akármekkora fék a motorján, a fizikával egyszerűen nem lehet szembeszálni. Ha túl erősen tépi a kart, kerekei megcsúszhatnak, vagy egyszerűen csak orra bukik, ami ilyen tempónál nem életbiztosítás.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ugyanúgy látták, hogy a manőver mennyire nem biztonságos, illetve a sebesség sem volt megfelelő. Ezért egy 300 ezer forintos csekkel díjazták a motorost, ami egy ilyen műveletért messze nem elég.

Hangsúlyozzák, hogy Magyarországon az egyik legfőbb baleseti ok a gyorshajtás és ilyen sebességgel a motoros nem csak saját, de mások életét is veszélyezteti. Emellett sajnos a motorosok általános megítélését is rontja az autósok szemében, ami káros a motoros társadalom normális felére nézve.

Arról, hogy mekkora probléma is itthon a gyorshajtást, arról korábban egy videóban beszéltünk részletesebben.

Police.hu