Akár ilyen is lehet majd az új Tesla Model S

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-01-15, 11:58

Messze még a modellváltás, de egyesek már elképzelték, hogyan festhet majd a második generáció.

A Tesla Model S lehet, hogy nem az univerzum legtökéletesebb autója, de egy valamit biztosan nem lehet elvitatni tőle. Erejével, modern technológiájával, hatalmas érintőképernyőjével, komoly önvezető képességével és relatíve nagy elektromos hatótávjával átformálta az egész autóipart és az autóvásárlók gondolkodásmódját is. Az autós történelem egy darabkája, amely már lassan 8 éve van a piacon és így őskövületnek számít.

Tesla Model S 2. generáció
A 2020-ban érkező Tesla Roadster II vonalai jól állnának a következő generációs Model S-nek is

Lassan jöhetne tehát az új generáció, de a Teslánál még bőszen hallgatnak róla. Vagy nagyon titkolóznak, vagy eszük ágában sincs még lecserélni az aktuális típust. Ez utóbbi lehet a valóság, hiszen a legújabb modellek is a Model S dizájnvilágát örökölték, így az nem lóg ki a sorból se ránézésre, sem pedig a technikájával.  Pont ez a Tesla egyik jolly jokere, hiszen az autók az interneten keresztül frissülnek, újulnak.

Nincs szükség szerkezeti átalakításokra? Nem nagyon, hiszen az elektromotoron nem nagyon van mit fejleszteni, az akkutechnológia sem sokat fejlődött az utóbbi évtizedben és a Teslák a legbiztonságosabb autók között vannak számon tartva. Nem kell elsietni a leváltását. Természetesen ábrándozni szabad, tették ezt a Carscoopsnál, ahol a legjobb belátásuk szerint elkészítették a második generáció számítógépes grafikáját.

Tesla Roadster 2020
Az új Roadster messze a leggyorsabb elektromos autó lesz az utakon

A művész a hamarosan érkező új Tesla Roadster orrának kialakítását álmodta az új Model S-re is, a lámpák és a lökhárító vonala legalábbis nagyon emlékeztet rá. Az orr rész és a motorháztető domborulata már sokkal inkább hajaz a Model 3 megegyező részleteire, az autó dinamizmust sugárzó oldala pedig egyedinek tűnik, nem próbál hasonlítani egyik aktuális modellre sem. A hátsó kialakításról nem készült számítógépes skicc, ahogyan a belsőről sem.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

Hivatalos információk hiányában nem lehet tudni, hogy mikor jön az új modell és azt sem, hogy milyennek álmodták meg a Teslánál. Egy dolog biztos, technológiailag egyszerűen nem tudnak majd akkorát gurítani, mint az aktuális generációval anno 2012-ben. A mérnököknek a dizájnra és a jobb összeszerelési minőségre lehet majd koncentrálniuk. Emellett remélhetőleg nagyobb hatótáv, gyorsabb töltés és esetleg mérséklődő árak jellemzik majd a következő Model S-t.

Kapcsolódó írások

Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek