Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-1 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

„Aki jobban tudja az utat, jöjjön előre” - mondta a buszsofőr, aki eltévedt a vonatpótlóval

2023. szeptember 20. | 02:02

Szürreálisan indult a pótlóbuszos időszak, amit a Budapest-Tatabánya között ingázóknak kell elszenvedniük.

Az elkövetkezendő három hónapban vágányzár lesz érvényben Tatabánya-Budaörs vonalon, így ezen a szakaszon nem járnak majd a vonatok. Mivel ebben a régióban a közlekedés elég aktív, így egyszerre három vonatpólóbuszt is munkába állított közösen a MÁV és a Volánbusz.

Ezek indulása viszont nem volt teljesen zökkenőmentes, erről egy politológus, Varga Máté számolt be. A Facebook-oldalán írt egy hosszabb posztot arról, hogy mennyire körülményes, lassú és szenvedős volt a hazajutás Budapestről Tatabányára.

Egyszerre három busz várta az utasokat, akik a Déli pályaudvarról Budaörsig közlekedő vonatról szálltak le, hogy tovább jussanak Tatabánya irányába. Két busz egészen a vidéki nagyvárosig megy, míg egy csak Biatorbágyig közlekedik.

Varga pont egy olyan buszra szállt fel, amely Tatabányáig kellett közlekedjen, ám a sofőrjük egészen hamar eltévedt az oda vezető úton. Már Törökbálinton majdnem visszakanyarodtak véletlenül Budapest felé, de végül az utasok segítettek a sofőrnek.

Ezután Érd irányába indultak el, de a város végét jelző táblánál visszafordultak, majd felhajtottak az autópályára. Ekkor Biatorbágy után tudtak csak lehajtani, így oda vissza kellett menniük, majd innen mentek Bicskére.

Sikerült eljutni Szár és Szárliget településekre, majd újra felhajtottak az autópályára, ahol megint kicsit későn hajtottak le Tatabányához. Így aztán oda is vissza kellett menniük Alsógallán át.

Közben a feszültség szinte tapinthatóvá volt a buszon, az utasok nem voltak túl boldogok a kétórás menetidő alatt. Főleg úgy, hogy a legtöbben le sem tudtak ülni, csak állva volt lehetőségük utazni. S ha mindez nem lett volna elég, a klímából a nyakukba zúdult a hideg levegő.

A buszsofőr sem bírta kifejezetten jól a történéseket. Egy ponton azt mondta az utasoknak, hogy aki jobban tudja az utat, az menjen előre hozzá. Ezt a tömeg miatt kevesen tudták megtenni. Emellett azt is emlegette, hogy egyáltalán nem rendelkezik helyismerettel, nem kapott navigációt, őt csak idevezényelték.

Varga a bejegyzésében leírta, hogy nem a buszvezetőre haragszanak, hiszen ő is ugyanolyan elszenvedője volt csak a helyzetnek, mint az utasok. Elmondta, hogy kifejezetten izgalmasan alakult a három hónapnyi pótlóbuszozás egyik első alkalma.

Hozzátette posztjában, hogy szeretné megköszönni utastársaival az élményt „Lázár Jánosnak, és az elmúlt 13 év sikeres közlekedés-fejlesztés politikájának”. Szerinte az idevezényelt buszsofőröknek, illetve a közlekedési vállalatok dolgozóinak csak köszönettel tartozhatnak, amiért ilyen helyzetben is próbálják menteni a menthetőt.

Depositphotos
Egy új tervezet szerint szakképzetlen emberek is szerelhetnének elektromos autót Kamera telepítés az autónk védelmének jegyében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!