Amit ez a sofőr művelt, az a pofátlanság netovábbja

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-29, 11:44

Szomorú látni ezeket a képsorokat.

Mindössze néhány nap telt el a Pofátlan(TAN)ítás néven elhíresült videosorozat 12. és 13. része között, ez azt jelzi, hogy a járvány enyhülésével egyre több dolga akad a „pofátlanító” rendőröknek.

Pofátlanul közlekedő autós a vasúti átjáróban

Ahogy legutóbb is írtam, az egyenruhások felmatricázott és jelöletlen rendőrautókkal vadásznak a pofátlan járművezetőkre, a civil autós rendőrök Magyarország bármely pontján felbukkanhatnak. Az emberek imádják a Pofátlan(TAN)ítási videosorozatot (ez csak azokra nem igaz, akik valamelyik epizódban felbukkannak), hiszen a legszebb öröm a káröröm. Egyfelől egyébként jó látni, hogy a rendőrség ekkora erőket mozgósít meg annak érdekében, hogy kiszűrjék a szabályszegő sofőröket, másfelől azonban szomorú látni, hogy ennyi dolguk akad, ez a videósorozat nagyon rossz képet fest az itthon tapasztalható közlekedési morálról.

A legfrissebb epizód elején rögtön két olyan autóst is láthatunk, akik figyelmen kívül hagyják a vasúti átjáróban elhelyezett fénysorompó piros jelzését. A kettes számú delikvenst a piros jelzés mellett az éppen leereszkedő félsorompó sem tudta megállításra késztetni, érezte, hogy még átfér alatta, gondolta, hogy akkor miért ne menjen tovább?

Én csak azt tudom tanácsolni a szabályokat sajátosan értelmező járművezetőknek, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, mert ha nem változtatnak a vezetési stílusukon, akkor megüthetik a bokájukat. A civil rendőrautós-razziák ugyanis egyre nagyobb méreteket fognak ölteni, ezt jelzi az is, hogy a pofátlan sofőrök ellen bevethető rendőrautók száma majdhogynem megnégyszereződött a nyár kezdetével.     

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Körforgalomban driftelő autós
2020. június 15.
A rendőrség közzétette a Pofátlan(TAN)ítási videósorozat 11. részét.

További hírek