Sajtóhír: Lehet, hogy kivonul a magyar használtautó-piacról az AAA Auto

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-18, 09:03

A prágai központú cég budaörsi telephelye már bezárt.

Nem kizárt, hogy 2009 után másodszor is kivonul Magyarországról az AAA Auto. A használt autók beszerzésével és értékesítésével foglalkozó cég vezetése az itthoni működés fenntartását és a kivonulást egyaránt mérlegeli, tudta meg a Vezess piaci forrásokból.

Az AAA Auto fóti kereskedése az égből fotózva
Forrás: aaaauto.hu

Az AAA Autó Budaörsön már bezárt, a cég fóti telephelyén viszont még nem állt meg az élet, ott az értékesítés továbbra is zajlik. A Vezess ugyanakkor úgy értesült, hogy az Auchan (előtte Cora) mellett települt leányvállalat szép csendben felhagyott a használt autók felvásárlásával.

A Gazdasági Versenyhivatal több esetben is vizsgálta a cég működését. A GVH aztán 2017 novemberében megállapította, hogy 2016 februárjától kezdve a cég tisztességtelen kereskedelmi gakorlatot folytatott azzal, hogy egyes kommunikációs eszközökön a vevők 12 hónapos szavatossági joga és a jogi eredetgarancia olyanként jelentek meg, mintha azokat az AAA AUTO kínálná, nem pedig a fogyasztók törvényben biztosított jogai lennének. Az ügyben eljáró versenytanács 29 700 000 forint bírságot szabott ki a céggel szemben. A hétnapos cseregaranciára vonatkozó hirdetések valóságtartalmát is vizsgálta anno a GVH, mert azok szintén megtéveszthették a vásárlókat.

Egymás mellett parkoló autók Az AAA Auto fóti kereskedéseben
Forrás: aaaauto.hu

Volt olyan idő, amikor az AAA Auto Budaörsön, Debrecenben, Győrött, Fóton, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Székesfehérvárott is jelen volt. A prágai központú cég a gazdasági válság közepén egyszer már kivonult Magyarországról, majd visszatértek, de a korábbi kiterjedt hálózatát már nem építette újra a magyar használtautó-piac egyik legismertebb szereplője.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Volkswagen Golf III elölről
2020. június 26.
A többek közt a koronavírus okozta márciusi mélypont után egyre többen mutatnak vásárlási kedvet.

További hírek