Angolosan úrias zöld-barna színekben érkezett egy Lexus LC 500

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-08-20, 08:50

Ezek a japánok nagyon tudnak kedveskedni a szigetország lordjainak, a V8-as Lexus LC 500 minden birtokon jól mutathatna, de Amerika kapja.

A Top Gear írta meg a számukra oly kedves színösszeállításban érkező, limitált szériás modellt. A 100 darabos széria nem kis sikert aratott a szerkesztőségnél már önmagában a külsővel, nem beszélve arról, hogy a technika nem más, mint egy tisztességes orrmotoros V8, hátsókerék-hajtással. Nem lenne rossz egy olyan országban élni ahova a világ legnagyobb autógyártója specifikus szériákat gyárt, de láthatóan erre még Anglia sem alkalmas.

Lexus LC 500 Inspiration 2020 szemből

A 2020-ban érkező Inspiration széria színe ránézésre ugyan nem a klasszikus BRG (Britsh Racing Green) árnyalata, de azért azzal nehéz vitatkozni, hogy ez a V8-as barna-zöld összeállítású aszfaltszaggató beleillik a felföldi szerpentinek látképébe. Felveszi a fonalat a brit izomautó vonallal.

Lexus LC 500 Inspiration 2020 hátulról

A képek alapján a célközönség nem a körforgalmakat körbe radírozó tehetősek lesznek. „ Ez az új limitált szériás LC, egy kupé a kifinomult, érett közönségnek” – állítják a gyáriak. Biztos a vevők is így gondolják majd és hanyag eleganciával húzzák maguk után a gumifüst karikákat, a 471 lóerős hátsókerekes szörnyeteggel, ami persze remek elérést ér majd el az Instán.

Lexus LC 500 Inspiration 2020 utastér

A klasszikus barnás árnyalatú Alcantara utastérben ott lesz majd egy igényesen lézervágott plakett is, ami az egekig emeli az autó exkluzivitását azzal, hogy jelzi a legyártott 100 darabból hányadik sorszámúban ülnek az utasok.

Lexus LC 500 Inspiration 2020 hátulról

A széria mind a 100 darabját az Egyesült Államokban értékesítik, Európában tervezik bevezetni egyelőre. A kőkemény V8-as ilyen elegáns példányára egészen biztosan lesz kereslet, hiszen a Lexus amúgy is kiemelkedő helyen áll az amerikai piacon. Lehet, hogy csak én akadok fent rajta, de érdekes, hogy a Toyota már a második vérbeli sportkocsiját készíti el az elegáns sportautók színvilágában, viszont a szériákat az Egyesült Államoknak értékesíti. Természetesen egy olyan következetes gazdasági elgondolás alapján működő autógyártótól logikus lépés, hiszen az amerikai piac óriási, így ott érdemes villogni a különlegességekkel.

Az LC 500 árazásáról még nincs információ, de nyilván nem egy alapmodell árába fog kerülni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek