csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Aukción egy szuperritka Ford koncepciómodell

A két márka könnyített karosszériás modellje, amiben se motor, se váltó, se egy nyitható ajtó. Mégis nagy ára lesz.

A Ford még az 1996-os esztendőben mutatta be a könnyített vázas koncepció modellt, amely az amerikai márka és a Ghia közös munkája volt. A cél az volt, hogy kísérletezzenek alumínium felhasználásával. Az autó alapja a Ford Mondeo volt.

A két márka közös fejlesztése volt a ’89-es Ghia Via Ford is, amely az idén nyáron cserélt gazdát. Most pedig itt ez a Ford Ghia Viviace, amely esetén a belső térre és az egyéb részletekre egyáltalán nem figyeltek. Mindamellett, hogy ezen kívül nincs még egy ilyen autó sehol a világon, nem rendelkezik még csak motorral sem, így használni sem lehet. De még az ajtókat sem lehet kinyitni.

Emellett viszont a külső formaterv tekintetében egészen különleges, főleg az akkori viszonylatokat nézve. A koncepció nagyon kicsi hűt nyílásokat kapott, a hátsó kipufogó kivezetése is csak dísz. Gumiabroncsait a Pirellitől kapta, méghozzá a 17 colos P700-asokat.

A Ford koncepció ára az aukción már 2 200 dollár (mai aktuális árfolyammal számítva 683 000 forint) felett van, amely nagyobb meglepetés ahhoz képest, hogy igazából semmi haszna ennek a járgánynak.

Amennyiben érdekelnek a Ford modern modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!