Austro Daimler Bergmeister, az 1 200 lóerős Plug-in hibrid, ez meg mi a...

Közzétéve:
2019-07-27, 07:01

Szeptember elején a Egyesült Királyságban megrendezésre kerülő Salon Privén debütál majd a nagyközönség előtt.

Ne szaladjunk ennyire előre, mi ez az autó egyáltalán? Első ránézésre akár egy SLS AMG is lehetne, a gullwing ajtók és a hosszú motorháztető miatt. Azonban ez az osztrák gyártó az Austro Daimler, ADR 630 Shooting Grand névre keresztelt prototípusa.

A céget Eduard Bierenz és Eduard Fischer alapította még 1899-ben, kezdetben a németországi Daimler ausztriai fiókcégeként autókat gyártott, a későbbiekben motorokat, luxusautókat, teherautókat és buszokat is készítettek.

Az Austro Daimler ADR 630 Shooting Grand oldalról nyitott ajtókkal

Több tulajdonos és névváltoztatáson is átesett a cég, amely a háború alatt átállt a hadászati termelésre, majd utána visszatért az autók és versenygépek gyártására. Az utolsó nagy autója az 1931-es Bergmeister vagy a „Mountain Master” volt, amely 4,6 literes nyolchengeres erőforrással rendelkező drága luxus kivitelű konstrukció volt.

Az Austro Daimler ADR 630 Shooting Grand belseje

Az ADR 630 Shooting Grand annak a szellemi örökségét viszi tovább, egyelőre egy koncepció autó formájában, azt még nem tudni, hogy valaha sorozatgyártásba kerül-e. Az biztos, hogy elég hihetetlen számokkal dobálóznak vele kapcsolatban. A motorháztető alatt egy 3 literes, soros hat hengeres Mercedes-AMG erőforrás lapul, ehhez három darab elektromotor kapcsolódik, melyek egyenként 271 lóerőnek megfelelő teljesítménnyel járul hozzá az 1 200 lóerős összteljesítményhez és az 1 600 Nm nyomatékhoz.

Az Austro Daimler ADR 630 Shooting Grand hátulról

Az Austro Daimler alumínium kasztnival és könnyített elemekkel tudta 1 650 kg-ban maximalizálni az ADR 630 súlyát. Így is 2,5 másodperc alatt éri el a 100-at, végsebessége pedig 400 km/óra körül alakul. Az alkalmazott plug-in hibrid technológiának köszönhetően 250 km-t fog tudni tisztán elektromos üzemben.

Az igazán szemfülesek és kiváltságosok láthatták már év elején a Villa d'Este rendezvényen. Ott készült róla ez a videó is:

További hírek