A Red Bull Advanced Technologies és Adrian Newey-vel együttműködve készítették el a Valhallát, amely a V12-es szívómotorral szerelt Valkyrie-t követi az Aston kínálatának legmagasabb szintjén. Neve az ókori norvég mitológiából ered, az ünnepelt harcosok paradicsomát jelenti.

A mindössze 500 példányban készülő autó néhány dolgot megörökölt erősebb testvérétől, amelyben úttörő könnyűszerkezetes építési megoldásokat és radikális aerodinamikai elemeket és 3D nyomtatást is alkalmaztak. A Valhallában egy  középre helyezett turbófeltöltős, V6-os benzinmotor dolgozik kiegészülve egy plug-in hibrid hajtáslánccal, így 1000 lóerő leadására lesz képes.

Ezt az erőt egy F1 inspirálta duplakuplungos, 8 fokozatú automata váltó viszi majd át mind a négy kerékre. Az új brit hiperautó legnagyobb riválisa a Ferrari SF90 Stradale, azonban az olaszok büszkesége 250 kg-mal nehezebb.

Azt sem árt elmondani, hogy ennél a modellnél törekedtek az élhetőbb beltérre, illetve a középkonzol is rendhagyó lesz.

Andy Palmer is megerősítette, hogy a Valhallát-t a most készülő 25. James Bond filmben Daniel Craig vezeti majd, remélem nem fogja összetörni. A mozi egyébként még nem kapott nevet, bizonyos jeleneteit Norvégiában forgatják, így adja magát, hogy ott valószínűleg ott kap majd szerepet.

Az viszont érdekes, hogy a hypercar fejlesztése még korai szakaszában van, a filmet pedig már forgatják, bár állítólag nem a tervek szerint halad, ennek ellenére az Aston büszkén vállalja, hogy a legújabb hypercar mellett egy Rapide E, egy DB5-ös és egy V8 Vantage is feltűnik majd a vásznon.

Mivel a filmes világban semmi sem lehetetlen, ezért simán el tudom képzelni, hogy a brit gyártó épít egy kamu autót, amelybe ideiglenes hajtásláncot raknak, tehát megépítik a bódét és alá rejtenek egy már bevált erőforrást.

Az ára 1,9 millió dollár körül alakul majd, ami átszámítva 540 millió forintnak felel meg és 2021-ben kezdik el kiszállítani az ügyfeleknek.