Az Vantageben mindent megtalálsz, amire egy jó sportkocsiban szükséged lehet. Lélegzetállító megjelenés, ikerturbós V8 a motortérben és egy elegáns beltér és most már a ledobható tető is. A napokban debütál az Aston Martin Vantage Roadster, és először dobja el a "Volante" nevet.

A Vantage Roadster ugyanazt az ikerturbós 4,0 literes V8-as erőforrást használja mint a kupé, így nem meglepő, hogy 503 lóerő és 685 Nm nyomaték leadására képes. Ez az erő egy nyolcsebességes ZF automatán keresztül jut a hátsó kerekekre és 3,7 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet. Ez 2 tizeddel lassabb a kupé idejénél és meg sem áll 306 km/óráig.

Az Aston Martin Vantage Roadster tető nélkül

A roadster azonban nem csak gyorsulásban erős, hanem másban is, mivel további merevítést, ugyanazt az adaptív felfüggesztést, nyomatékvektort és elektronikus hátsó differenciálművet használja mint a kupé. Továbbra is három vezetési mód közül választhatsz: Sport, Sport + és a Track.

Az Aston Martin Vantage Roadster oldalról tetővel

Az egyedülálló és könnyű "Z-Fold" tetőmechanizmusnak köszönhetően a Vantage Roadster mindössze 60 kg-mal nyom többet a kupénál és nem utolsó sorban a ma kapható összes automatikusan összecsukható tetővel rendelkező kabrió közül a leggyorsabban végzi el a műveletet. A szövetből készült tető álló helyzetben 6,7 másodperc alatt eltűnik, míg 50 km/órás sebesség alatt 6,8 alatt megy végbe ugyanez a műveletet.

Az Aston Martin Vantage Roadster hátulról nyitott tetővel

„A kabrió sportkocsikat sokan tartják gyengébbnek a kupéknál, de a Vantage Roadster 100%-ig hű marad küldetéséhez, miszerint lenyűgöző teljesítménye ellenére megtartja a hatalmas teljesítményt, hogy precízen,és könnyen irányítható. No és persze egy ilyen jó hangú sportkocsit lehajtott tetővel vezetni mindig hatalmas élmény” – mondta Matt Becker, az Aston Martin főtervezője.

Az Aston Martin Vantage Roadster műszerfala

A 2021-es Aston Martin Vantage kupé ára 146 000 dollártól, vagyis 45,5 millió forinttól, míg a Vantage Roadster 161 000 dollártól, átszámítva 50 millió forinttól kezdődik.