Az Aston Martin Vantage Roadster teteje piszok gyorsan tűnik el

Közzétéve:
2020-02-13, 12:58

Még a márciusi nyilvános premier előtt bemutatták a Vantage Roadstert.

Az Vantageben mindent megtalálsz, amire egy jó sportkocsiban szükséged lehet. Lélegzetállító megjelenés, ikerturbós V8 a motortérben és egy elegáns beltér és most már a ledobható tető is. A napokban debütál az Aston Martin Vantage Roadster, és először dobja el a "Volante" nevet.

A Vantage Roadster ugyanazt az ikerturbós 4,0 literes V8-as erőforrást használja mint a kupé, így nem meglepő, hogy 503 lóerő és 685 Nm nyomaték leadására képes. Ez az erő egy nyolcsebességes ZF automatán keresztül jut a hátsó kerekekre és 3,7 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet. Ez 2 tizeddel lassabb a kupé idejénél és meg sem áll 306 km/óráig.

Az Aston Martin Vantage Roadster tető nélkül

A roadster azonban nem csak gyorsulásban erős, hanem másban is, mivel további merevítést, ugyanazt az adaptív felfüggesztést, nyomatékvektort és elektronikus hátsó differenciálművet használja mint a kupé. Továbbra is három vezetési mód közül választhatsz: Sport, Sport + és a Track.

Az Aston Martin Vantage Roadster oldalról tetővel

Az egyedülálló és könnyű "Z-Fold" tetőmechanizmusnak köszönhetően a Vantage Roadster mindössze 60 kg-mal nyom többet a kupénál és nem utolsó sorban a ma kapható összes automatikusan összecsukható tetővel rendelkező kabrió közül a leggyorsabban végzi el a műveletet. A szövetből készült tető álló helyzetben 6,7 másodperc alatt eltűnik, míg 50 km/órás sebesség alatt 6,8 alatt megy végbe ugyanez a műveletet.

Az Aston Martin Vantage Roadster hátulról nyitott tetővel

„A kabrió sportkocsikat sokan tartják gyengébbnek a kupéknál, de a Vantage Roadster 100%-ig hű marad küldetéséhez, miszerint lenyűgöző teljesítménye ellenére megtartja a hatalmas teljesítményt, hogy precízen,és könnyen irányítható. No és persze egy ilyen jó hangú sportkocsit lehajtott tetővel vezetni mindig hatalmas élmény” – mondta Matt Becker, az Aston Martin főtervezője.

Az Aston Martin Vantage Roadster műszerfala

A 2021-es Aston Martin Vantage kupé ára 146 000 dollártól, vagyis 45,5 millió forinttól, míg a Vantage Roadster 161 000 dollártól, átszámítva 50 millió forinttól kezdődik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek