Az elektromos Kia e-Soul a világ legjobb városi autója?

Közzétéve:
2020-04-16, 09:10

A 2020-as Világ Év Autója választáson az emissziómentes Soul diadalmaskodott a Telluride mellett.

A Kia e-Soul a városi autók kategóriájában diadalmaskodott, a Kia Telluride (mely egy mid-size SUV-nak számít Amerikában) pedig megnyerte a fődíjat a 2020-as Világ Év Autója választáson. Az e-Soul Európa számos országában elérhető, emissziómentes, kompakt karosszériával és praktikus belsővel rendelkezik. Európában 64 és 39.2 kWh-s akkucsomaggal választható, a WLTP vegyes mérése szerint 452 kilométert is meg tud tenni a nagyobb akkucsomaggal.

Kia e-Soul

“Az e-Soul a Kia kulcsfontosságú modellje Európában, hiszen a tisztán elektromos hajtást látványos megjelenéssel kombinálja. Az előző Soul-sorozat elektromos verziója modellciklusa során évről-évre jobban szerepelt a piacon, sőt, utolsó évében, európai eladási számai meghaladták a belsőégésű motorral hajtott változatokét. A Soul legújabb sorozata immár kizárólag elektromos hajtással kapható Európában. Büszkék vagyunk arra, hogy az e-Soul lett a legjobb városi autó egy olyan világban, ahol különösen fontos a környezetbarát közlekedés” - mondta Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője.

Kia Telluride 2020

A fődíjas Kia Tellurid - mely elsősorban Észak-Amerikának készül - praktikuma és formai megoldásai miatt győzedelmeskedett, akár nyolc üléssel és összkerékhajtással is kérhető. 2019 óta már több mint 70 elismerést gyűjtött be, köztük az “Észak-Amerika Legjobb Családi Autója” címet, és a MotorTrend magazin “Az Év Szabadidő-autója”díját is. Lehet, hogy Európába is elférne egy ekkora SUV a Kia Sorento mellé.

A Világ Év Autója díjait 24 ország 86 elismert autós újságírójából álló független zsűri ítéli oda minden évben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kia

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Kia Sorento 2020
2020. február 18.
Most először részben elektromos hajtáslánccal is érkezik az új Sorento.

További hírek