Az új Mercedes-Benz GLC kupén szinte semmi nem változott

Közzétéve:
2019-03-22, 10:24

Néhány héttel a GLC SUV bemutatása után, most megérkezett a kupé is

Arról Mátyás írt korábban egy cikket, hogy a ráncfelvarráson átesett GLC SUV a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A GLK utódaként vette át a stafétát 2015-ben a GLC, amely a BMW X3 legnagyobb ellenfele. Várható volt, hogy a Mercedes-Benz a GLC kupé változatának változtatásait is leleplezi, a nagyközönség csak a New York-i Autószalonon találkozhat vele elsőként. A változtatások nem túl hosszú sorát a napokban már ismertette a gyártó.

Kívülről nem változott sokat, kompaktabb, új felépítésű LED-es fényszórókat kapott, minimálisan átdolgozták a már amúgy is gyönyörű hűtőrácsot és a lökhárítót. Az összhatás egy még morcosabb orr részt takar. A hátsó lámpákat újra rajzolták, illetve a módosított hátsó lökhárító egy diffúzor-betéttel is kiegészül, továbbá a kipufogó végeken is módosítottak. Az előző modellhez képest jóval több króm betét figyelhető meg rajta.

Mercedes GLC kupé hátulról

A beltér hasonlít a számomra kedves A-osztályéhoz, letisztult és egyszerű lett, valamint új generációs fejegységet és nagyobb kijelzőket kapott. Az MBUX digitális asszisztenst belekalkulálták az indulóárba, viszont a nagyobb, 10,25 colos központi kijelzőben csak felár ellenében gyönyörködhetsz. Több vezetőtámogató és biztonsági rendszer, illetve adaptív felfüggesztés is található benne.

Mercedes GLC kupé belső tere

Az összes motorváltozat Euro6d Temp besorolású. A GLC 200 4Matic az alapmodell, amelyet egy 2 literes, négy hengeres 197 lóerős benzinmotor hajt. A nagyobb, 300 4Maticben lévő 258 lóerős benzinmotor hasonló felépítésű. Az elődhöz képes újdonságnak számít a 48 voltos hibrid rendszer, amely a fékezési energiát hasznosítva tölti az akkumulátort és működtet egy 10 kW-os villanymotort is. A kínálatban szereplő négyhengeres dízelmotorok is megújultak, a 200d 4Matic erőforrás 163 lóerőt tud, míg a 220d 4Matic már 194-et, a 300d 4Matic pedig már 245-öt.

Mercedes GLC kupé elölről

Ha te is azok közé tartozol, akik nem érik be ennyivel, akkor megnyugtatlak, hogy erősebb AMG változatokat is készít majd a Mercedes, de arról, még nincs információ, hogy mikortól lesznek elérhetők.

Kapcsolódó írások

Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
2019 Mercedes-Benz E300e oldalról
2018. december 05.
Hivatalosan is megérkeztek a Mercedes-Benz E300e specifikációi és ára, olcsó az nem lesz, gyors viszont igen!
Mercedes-Benz A45 AMG
2018. december 27.
A videó ugyan nem árul el sok mindent a Mercedes-Benz agresszív hatchbackjéről, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy rendkívül ütősre sikeredett! Az autó is!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.