Az új Mercedes-Benz GLC kupén szinte semmi nem változott

Közzétéve:
2019-03-22, 10:24

Néhány héttel a GLC SUV bemutatása után, most megérkezett a kupé is

Arról Mátyás írt korábban egy cikket, hogy a ráncfelvarráson átesett GLC SUV a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A GLK utódaként vette át a stafétát 2015-ben a GLC, amely a BMW X3 legnagyobb ellenfele. Várható volt, hogy a Mercedes-Benz a GLC kupé változatának változtatásait is leleplezi, a nagyközönség csak a New York-i Autószalonon találkozhat vele elsőként. A változtatások nem túl hosszú sorát a napokban már ismertette a gyártó.

Kívülről nem változott sokat, kompaktabb, új felépítésű LED-es fényszórókat kapott, minimálisan átdolgozták a már amúgy is gyönyörű hűtőrácsot és a lökhárítót. Az összhatás egy még morcosabb orr részt takar. A hátsó lámpákat újra rajzolták, illetve a módosított hátsó lökhárító egy diffúzor-betéttel is kiegészül, továbbá a kipufogó végeken is módosítottak. Az előző modellhez képest jóval több króm betét figyelhető meg rajta.

Mercedes GLC kupé hátulról

A beltér hasonlít a számomra kedves A-osztályéhoz, letisztult és egyszerű lett, valamint új generációs fejegységet és nagyobb kijelzőket kapott. Az MBUX digitális asszisztenst belekalkulálták az indulóárba, viszont a nagyobb, 10,25 colos központi kijelzőben csak felár ellenében gyönyörködhetsz. Több vezetőtámogató és biztonsági rendszer, illetve adaptív felfüggesztés is található benne.

Mercedes GLC kupé belső tere

Az összes motorváltozat Euro6d Temp besorolású. A GLC 200 4Matic az alapmodell, amelyet egy 2 literes, négy hengeres 197 lóerős benzinmotor hajt. A nagyobb, 300 4Maticben lévő 258 lóerős benzinmotor hasonló felépítésű. Az elődhöz képes újdonságnak számít a 48 voltos hibrid rendszer, amely a fékezési energiát hasznosítva tölti az akkumulátort és működtet egy 10 kW-os villanymotort is. A kínálatban szereplő négyhengeres dízelmotorok is megújultak, a 200d 4Matic erőforrás 163 lóerőt tud, míg a 220d 4Matic már 194-et, a 300d 4Matic pedig már 245-öt.

Mercedes GLC kupé elölről

Ha te is azok közé tartozol, akik nem érik be ennyivel, akkor megnyugtatlak, hogy erősebb AMG változatokat is készít majd a Mercedes, de arról, még nincs információ, hogy mikortól lesznek elérhetők.

További autós hírek

Fájdalmas jelenetet rögzített egyik olvasónk fedélzeti kamerája tegnap. A Népszínház utcáról a József körútra szeretett volna a teherautó és a…

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2018. október 12.
A ’80-as évek szinte elpusztíthatatlan autója, ami ma is megállja a helyét