Bemutatkozott az új Opel Mokka

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-06-25, 09:06

Rá sem ismerni az új modellre, ami ugyan kisebb, de egyúttal sokkal vagányabb lett, mint az elődje.

A második generációs új Opel Mokka a közeljövő Opeljeinek az előfutára, legalábbis dizájn-vonalon mindenképpen. Ez alapján ki merem jelenteni, bizony jót tett a márkának, hogy 2017-ben a francia PSA-konszern bekebelezte. Egy Opel talán sosem volt ennyire formabontó, új és más, mint az eddig megszokott. És ez jó, nagyon jó.

új Opel Mokka 2021

Az új modell a PSA CMA egyenplatformján alapszik, amelyre sok más, kisebb méretű autó is (pl. új Corsa) készül már, vagy készülni fog a jövőben a cégcsoportnál. Ennek megfelelően az új Mokka jelentősen kisebb, mint az elődje, a hossza mintegy 12,5 centiméterrel csökkent változatlan tengelytáv mellett. Viszont cserébe 10 centivel szélesebb lett, így a beltér szellősebb lehet a korábbinál. A csomagtér mérete szinte változatlan, a korábbi 356-ról 350 literre csökkent a kapacitása.

új Opel Mokka 2021

Egyértelműen a Mokka lesz az Opel szabadidő-autó kínálatának a belépő modellje, kisebb lesz a Crossland X-nél is végre, eddig ugyanis közel azonos méretűek voltak. A méretcsökkenésnek hála, egyúttal a súlyából is veszített az autó, elődjénél 120 kilogrammal lesz könnyebb, ami jó hatással lesz a menetteljesítményekre és a fogyasztásra is.

Az új Mokka orrába 3-4 hengeres benzines és dízelmotorok érkezésére lehet számítani, de természetesen lesz elektromos kivitel is (e-Mokka). Utóbbi hajtáslánca megegyezik majd a Corsa-e elektromos kisautóból ismert 136 lóerős és 260 Nm-es forgatónyomatékra képes egységgel. Az 50 kWh kapacitású akkupakk szintén abból ismerős, segítségével akár 322 kilométert is meg tud majd tenni az elektromos városi szabadidő-autó.

új Opel Mokka 2021

Villámtöltő segítségével akár 100 kW teljesítménnyel is tölthető lesz, aminek köszönhetően nulláról 80%-ra akár fél óra alatt feltornászható a töltöttség. Lényeges információ lehet továbbá, hogy a villanyos Mokka végsebességét 150 km/h-ban limitálták. Az új modell forgalmazása csak 2021-ben indul meg Magyarországon, a rendelések felvétele pedig nyár végén veszi kezdetét.

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

További hírek