Bemutatkozott a BMW X3 M és az X4 M és a Competiton változatok is

Közzétéve:
2019-02-13, 15:46

Megnövelt teljesítménnyel és exkluzív felszereltséggel érkezett a BMW X3 M és a BMW X4 M modellpáros Competition kivitele

Az új modellekben a vadonatúj fejlesztésű, soros hathengeres benzinmotor található, amely az M modellekbe valaha szerelt legerősebb erőforrás. A BMW M TwinPower Turbo technológiájú kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált 3 literes erőforrás, amelyet egy nyolcfokozatú BMW M Steptronic automata váltóval szereltek 480 lóerő és 600 Nm leadására képes. A Competition kiadásokban a duplaturbós motor 510 lóerőre növelt változata található. Ezt a hatalmas erőt a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és az aktív M differenciálmű viszi át az útra. Ezeknek köszönhetően körülményektől függetlenül mindig a legoptimálisabb lesz a tapadás a lehető legsportosabb irányíthatóság és stabilitás mellett.

A BMW X3 M és a BMW X4 M egyaránt 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, ehhez a Competition kiviteleknek 4,1 másodperc kell. Az M modellekre jellemző kimagasló menetdinamikát és irányíthatóságot az új modellek esetében még ezt is tudták fokozni többek közt típus-specifikus karosszéria-merevítéssel és kifinomult futómű-technológiával. Utóbbi elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói három különböző állásban képesek dolgozni, amelyek egyetlen gombnyomással aktiválhatók. A komfortos városi közlekedésnél használttól egészen az extrém terepre szántig.

BMW X3 M szemből terepen

A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal dolgozó első tengelyből és az ötkaros kerékfelfüggesztéssel ellátott hátsó tengelyből álló, M-specifikus futómű-technológia alkatrészeinek köszönhetően minden vezetési szituációban tökéletes kerékösszetartás és iránystabilitás jellemző. A tökéletes kontroll érdekében a mérnökök BMW M Servotronic rásegítéssel dolgozó, változó áttételű, M-specifikus kormányművel és erőteljes BMW M fékrendszerrel egészítették ki a futóművet.

A motor és a váltó karakterisztikája és a kormánymű rásegítésének mértéke is egyetlen gombnyomással változtatható, akárcsak a futómű lengéscsillapítói és az xDrive üzemmódjai. Ha extraként megrendeled a Head-Up displayt, akkor az ott megjelenő adatokat is az iDrive operációs rendszer menüjéből tudod kiválasztani.

BMW X4 M műszerfala

A jellegzetes BMW M stílusjegyek visszaköszönnek a karosszérián és belsőben is. A BMW X3 M és X4 M légellenállását, illetve hűtőlevegő-ellátását jellegzetes M-stílusjegyek tarkítják, miközben a beltérben elektromosan állítható sportülések Vernasca bőrkárpitozás, M-es műszerfal, sportkormány és előválasztó kar teremti meg a sportosság és luxus tökéletes egyensúlyát.

BMW X3 M belső tere

A BMW X3 M Competition és a BMW X4 M Competition modellek karosszériáját további  kiegészítők tarkítják. Ez többek közt magasfényű feketére fényezett hűtőrács-keretet és külső visszapillantó-házakat, M légkivezetőnyílásokat valamint a Sports Activity Coupé (SAC) modellek esetében kiegészítő légterelő szárnyat foglal magában.

A Competition kivitel alapfelszereltségébe tartozik a 21 colos felcsiszolt, fekete BMW M könnyűfém felni garnitúra és a BMW M sport kipufogórendszer is. Az utastérben Merino bőrkárpittal bevont BMW M sportülések, típus-specifikus küszöblécek, a középkonzolon pedig exkluzív plakett fokozza az exkluzív érzetet. A teljesítménynövelő csomaggal felvértezett duó opcionális extrafelszereltségként megrendelhető palettáján az Alcantara-berakással díszített, kéttónusú bőrkárpitozás is megtalálható.

BMW X4 M szemből

2019 augusztusától lesz elérhető az opcionális extrafelszereltség, az M Carbon karosszériacsomag, amely szénszál-erősítésű műanyagból készült légbeömlő-fészkekkel és –betétekkel, hátsó diffúzorral és külső visszapillantó-házakkal fokozza majd a vezetés élményét. A BMW X4 M és a BMW X4 M Competition modellek esetében ezeken felül szénszál-erősítésű műanyagból készült légterelő szárny is társul.

A BMW X3 M, a BMW X3 M Competition, a BMW X4 M és a BMW X4 M Competition széleskörű alapfelszereltségének része a LED-technológiás első fényszóró-pár, a nagyteljesítményű hangrendszer, illetve a legkorszerűbb vezetést támogató rendszerekkel, valamint a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive digitális szolgáltatásaival kiegészülve. Az új modellek az opcionális extra felszereltségként rendelhető kiegészítőkkel további személyre szabhatósági lehetőségeket tartogat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bemutatta a BMW az X2 M-csúcsmodelljét
2018. szeptember 07.
Az M35i négyhengeres motorral érkezik a kínálat tetejére, és több szempontból is úttörőnek számít.
BMW 120 d
2020. március 18.
A 2020-as Év Autója döntőjét is megjárt új 1-est teszteltem, amelyet sokan köveznek a hajtáslánca miatt. Vajon joggal?

További hírek