csütörtök - 2022. szeptember 29.
11 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bemutatták az új Audi A3-at

Nagyautós technikákat, TDI és TFSI erőforrásokat kapott az ötajtós kompakt.

Az Audi A3 első generációja 1996-ban jelent meg, 2020-ban már a negyedik szériát köszönthetjük. Az új kompakt modell szélesebb légbeömlőket és hűtőmaszkot kapott, a Mátrix LED fényszórók nappali menetfénye 3x5 LED-szegmensből áll, maga a fényszóró kialakítását pedig a márka agresszív, karomszerű dizájnjához igazították. Hossza 4,34 méter, elődjéhez képest három centiméterrel hosszabb, a 1,43 méteres magassága és 2,64 méteres tengelytávja nem változott. A hátsó üléstámlák helyzetétől függően a csomagtartó mérete 380 és 1200 liter között variálható.

A beltérben immáron a 10,1 hüvelykes középső érintőkijelző is megjelenhet betűfelismeréssel és a harmadik generációs infotainment rendszerrel, ami a gyártó szerint tízszer gyorsabb elődjéhez képest, sőt Google Earth műholdképekkel, Apple CarPlay és Androiod Auto megoldásokkal is találkozhatunk. A digitális műszerfal alapfelszereltség, az Audi Virtual Cockpit 12,3 hüvelykes méretben viszont már feláras.

Az új Audi A3 Európába háromféle motorral érkezik: az 1.5 literes TFSI 150 lóerővel, illetve a 2.0 literes TDI, ami 116 vagy 150 lóerővel lesz elérhető. A gyártás kezdetén csak elsőkerék-meghajtással lesznek kaphatók, hatfokozatú manuális és hétfokozatú S tronic váltóval. A későbbiekben természetesen villamosított változatok és quattro modellek is érkeznek.

Külön kérhető lesz adaptív lengéscsillapítás, sőt, az S-line csomaggal együtt a vásárló élvezheti a sport felfüggesztés előnyeit, a csillapítás keményebb lesz, a karosszéria pedig 15 milliméterrel kerül közelebb az úthoz. A biztonságról a sávváltásra-, illetve kiszállásra figyelmeztető, keresztirányú forgalomfigyelő és parkolóinas gondoskodik, de elérhető lesz az adaptív sebességtartó és sávtartó is.

Az új Audi A3 Sportback számos európai országban márciustól megrendelhető, az ügyfelek az első autókat májusban vehetik át. Az 1.5 literes TFSI motorral az ára Németországban 28 900 euró lesz, mely jelenlegi árfolyammal 9,6 millió forintot jelent.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!