Benzinkútnak ütközött egy Mercedes az Egyesült Királyságban

Közzétéve:
2020-09-01, 10:50

A sofőr valószínűleg nem így tervezte meglátogatni a töltőállomást.

Nem tervezett látogatást tett egy Mercedes az Egyesült Királyságban lévő A20 autópálya egyik benzinkútjánál. Az esetet ráadásul a töltőállomás kamerája is rögzítette.

Az autó nagy sebességgel haladt a belső sávban, amikor egy vízzel borított útszakaszhoz érkezett. A sofőr elveszítette az irányítást, a kocsi pedig egyenesen a benzinkút felé száguldott. Két vétlen autós éppen megúszta az esetet, a Mercedes eleje végül a töltőpisztolyoknak, hátulja pedig egy ott várakozó pickupnak csapódott.

A felvétel tanúsága szerint senki nem sérült meg súlyosan, hiszen a sofőrt és utasát is látjuk kiszállni a járműből. A Mercedesben azonban jelentős anyagi kár keletkezett – a motorháztető, az első lökhárító, a hűtőrács és a fényszórók is súlyosan megrongálódtak. A hátsó becsapódás következményei nem láthatók a videón, ám valószínűsíthető, hogy ott is szükséges lesz némi javításra.

A baleset könnyedén elkerülhető lett volna, ha a Mercedes sofőrje a körülményeknek és az útviszonyoknak megfelelően választja meg sebességét. Az ősz jellemzően esős, csapadékos évszak, gyakran képződnek ködfoltok, melyek rontják a látási viszonyokat. A nedves csúszós útszakaszokon fokozott óvatossággal kell közlekedni, praktikus tanácsokért olvasd el korábbi cikkünket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.

További hírek