Brüsszelben csupán 30-cal lehet majd menni a mellékutakon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-04, 13:29

A lakosság nyomására született a döntés.

A Brüsszelt irányító koalíciós kormányzó testület úgy döntött, hogy 2021 első napjától bevezeti a 30 km/h-s sebességkorlátozást a főváros közúthálózatán. A korlátozás minden útszakaszra érvényes lesz, leszámítva a belterületi főútvonalakat, a körgyűrűt, valamint az alagutakat.

A szakértők a döntés bejelentése után azonnal felhívták a figyelmet arra, hogy a szabályozás csak abban az esetben lesz sikeres, ha a rendőrség szigorúan betartatja majd a sebességkorlátozást. A hozzáértők úgy vélik, hogy infrastrukturális változtatásokra is szükség lenne a fokozott rendőri jelenlét mellett.

Sebességkorlátozó tábla Brüsszelben

A lakosság azután helyezett nyomást a városvezetésre,  hogy Schaerbeek kerületben halálra gázoltak egy ismert újságírót, a sofőr nem tartotta be az 50 km/h-s sebességkorlátozást. A politikusok teljesítették a többség kívánságát, a döntéssel ugyebár azt szeretné elérni a várost irányító testület, hogy tovább csökkenjen a közúti balesetek száma.

Európában egyébként egyre több helyen kacérkodnak a 30-as sebességkorlátozás bevezetésével, a walesiek például sikeresen tesztelték az intézkedést Swansea-ban és Cardiffban, de már Londonban is vannak korlátozott sebességű zónák. Vajon Budapest is csatlakozik a többi világvároshoz valamikor? Te mit szólnál, ha Budapest bizonyos részein csak 30-cal lehetne menni?

Ha érdekelnek az autós világ legújabb hírei, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

 

Kapcsolódó írások

Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.
Nyugati tér
2020. július 30.
Ideiglenes parkolási tilalom lép életbe a Nyugati térnél.

További hírek