szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Brutál matt fényezést kapott az új M8 Competition kiadása

2019. szeptember 12. | 14:13

A BMW legnagyobb kupéjának csúcsváltozatát a Frankfurti Autószalonra is elvitte.

Korábban már látható volt a nyár folyamán a BMW M8 Competition a Goodwoodi Sebességfesztiválon, most azonban a Frankfurti Autószalonon újra megmutatja a nagyközönségnek a gyártó legnagyobb kupéjának csúcsváltozatát. A kiállításon számos hipersportautó jelen van különböző elektromos és hibrid hajtásokkal, az M8 azonban klasszikus megoldásokat vonultat fel be.

Nagyon látványos a matt fényezés, mely jól kihangsúlyozza az autó vonalait. A géptetőn masszív domborulatok láthatók, a hatalmas beömlők pedig agresszívvé teszik az autó orrát. A vesék fekete festést kaptak, a kasztni alá pedig 20 colos könnyűfém felnik kerültek. Hátul finom karbon szárny figyel, a diffúzorszerű elemben pedig 4 nagy kerek kipufogóvég látható.

A beltér sárga kárpitozása kicsit megosztó, nekem például nem tetszik ehhez a kék-fekete színkombinációhoz. A blokk szénszálas burkolata szép részlet, el tudnék álldogálni egy ideig a motorteret figyelve. A karbonszálas anyagot egyébként a tetőnél és a visszapillantóknál is felhasználták.

Ezzel a 8-as sorozatban a kupé és a kabrió kivitelek mellett a Competition változatok is elérhetőek, novemberben pedig Los Angelesben mutatják be a Gran Coupe változatot. Az összesben a duplaturbós, 4,4 literes V8 dolgozik, többnyire 592 lóerővel és 750 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. A Competition modellekben 617 lóerőre emelték a teljesítményt, ráadásul itt a 0-100-as gyorsulás is csak 3,2 másodpercet vesz igénybe (a tető nélküli modelleknél 3,3 másodperc ez az érték).

A BMW szerint ez az új verzió olyan jó, hogy nincs szükség egy ennél nagyobb teljesítményű csúcsmodellre a sportautóik tekintetében. Nyilván elérhető hozzá az M sportdifferenciálmű, így hátsó- és négykerékhajtású módokban hajtható az autó. Szintén az M-es verzió fontos eleme az adaptív futómű és az M-es kormánymű, valamint a nagyméretű fékek. A sárga nyergek ráadásul passzolnak a beltér sárga elemeihez.

További érdekes hírekért nézd meg az Alapjárat hírműsorának legfrissebb videóját!

A 2020-as GLE csúcsváltozata megszorongatná az X6-ot Rázós helyzet az M6-oson, füstölve állt meg egy autó a sztrádán

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!