kedd - 2022. szeptember 27.
11.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Budapestről induló Giro kerékpárverseny miatt lép életbe forgalomkorlátozás a fővárosban

A Giro d’Italia kerékpárverseny csapatbemutatója miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a budapestieknek a Hősök terén és környékén szerdán pénteken és szombaton is. Pénteken a mezőny Velence-Székesfehérvár-Esztergom-Visegrád útvonalon halad majd, ahol szintén teljes útzárra kell készülni. Szombaton a budapesti belvárost zárják le, míg vasárnap a Balaton környékén lehet útzárakra számítani.

Frissítés:

 

Az MTI új információkkal jelentkezett a Giro d'Italia kerékpárverseny kapcsán várható forgalomkorlátozásokról. A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárosok érkezése előtt - a verseny előírásai szerint - majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét.
Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe. Kiemelték, hogy Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet. A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.
Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak. Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően - jelezték. Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek. Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál - áll a közleményben.

A hétvégére tervezett Giro d’Italia kerékpárverseny csapatbemutatója miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a budapestieknek a Hősök terén és környékén május 4-én délután három óra és éjfél között, jelezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt is tanácsos kerülni csütörtök reggelig. 17:00 órától körülbelül 20:00 óráig az Andrássy út (a Bajza utca és a Dózsa György út között) és a Dózsa György út (a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között) is le lesz zárva.

Hősök tere
Kép forrása: Pixabay

Ebben az időintervallumban a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Podmaniczky utcán közlekednek, a Szinyei Merse utca és a Dózsa György út között a 72M trolibusz megállóiban lesz lehetőség a le- és felszállásra. A 20E autóbuszok az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállóhelyén, a Kacsóh Pongrác útnál a 901-es és a 918-as autóbuszok, illetve a 32-es autóbusz Vágány utca/Róbert Károly körút megállójában állnak meg a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút helyett, közölte a BKK.

A társaság felhívta a figyelmet arra, hogy a korlátozás feloldásáig a 30-as buszcsalád és a 79M trolibusz nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere megállóhelyet, a 70-es trolibusz pedig a Dvorák sétány és az Olof Palme sétány, illetve a 72M trolibusz Közlekedési Múzeum és Gundel Károly út (Hősök tere) közötti megállóhelyeken áll meg.

A 75-ös trolibuszt szintén terelt útvonalon közlekedik néhány óráig, a járat nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, átmenetileg a 72M trolibusz Ajtósi Dürer sor és Gundel Károly út (Hősök tere) megállóhelyek közötti megállókban áll meg. További fontos tudnivaló, hogy a Giro miatt pénteken és szombaton jelentős forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban, ezekről érdemes időben tájékozódni.

Kreszváltozás

Címlapfotó: MTI / Balogh Zoltán

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!