Buon compleanno! – 110 éves az Alfa Romeo

Közzétéve:
2020-06-26, 08:35

Most érdemes a milánói múzeumba ellátogatni!

A pandémiás időszak remélhetőleg első és utolsó hullámának végét jelzi, hogy az olaszországi Alfa Romeo Múzeum újra megnyitja kapuit. Milánó külvárosában, Arese-ben több mint 200 történelmi jármű várja a látogatókat, most viszont kivételesen további 150 autóban, trófeákban, műalkotásokban, valamint közúti járművek, repülőgépek és hajók motorjaiban gyönyörködhetnek. A tizennyolc tematikus zónára osztott páratlan kollekcióban megtalálhatók az Alfa Romeo legkorábbi gépkocsijai, így például a 20/30 ES, különféle Formula sorozatokra készült modellek, a Forma 1-es és a Formula Indy versenyautók.

Alfa Romeo múzeum

A gyűjtemény tematikus látnivalói:

  • koncepció autók – például a Caimano és a Protéo
  • prototípusok – köztük a Scrabble és a Sprint 6C
  • történelmi sportmodellek – mint az RL, a Vittorio Jano 6C
  • újabb verseny- és közúti járművek

Az „Alfa Romeo Uniform” szekciót az olasz rendőrség, azaz a Carabinieri autóinak szentelték. A most megálmodott kulisszák közé került be a CARABINIERI felszerelésű 1900 M „Matta” sorozat egy példánya, amelynek képességeit jelzi, hogy az Alfa Romeo ezzel a modellel nyerte 1951-ben a Mille Miglia versenyt. Megtaláljuk a legendás Giuliát, az ikonikus „Gazella” modellt, a 75-öst, az Alfettát, az Alfa 90-est és a ritka Giulia Giardinetta modellt.

Alfa Romeo carabinieri

Arese-ben debütál a nyilvánosság előtt az új, limitált kiadású Giulia GTA. Az Alfa Romeo 110. születésnapjára tervezett modell koncepcióját és technikai alapjait az 1965-ös Giulia GTA ihlette, fejlesztésénél a tervezők a Giulia Quadrifoglio modelljéből indultak ki. Orrában az Alfa Romeo 2,9 literes, V6-os bi-turbó motorjának erősebb, 540 lóerős változata dolgozik. Az ultrakönnyű anyagok széleskörű használatával a mérnökök jelentős súlycsökkentést értek el, az új GTA 2,82 kg/LE tömeg/teljesítmény aránnyal büszkélkedhet.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo
2020. november 07.
A Cuore Sportivo méltó képviselője ez az Alfa Romeo 164.
Európa legnagyobb Alfa Romeo-találkozója lesz Zánkán!
2018. július 05.
Európa legnagyobb Alfa Romeo-márkatalálkozóját tartják most hétvégén Zánkán, ahol egy 510 lóerős Alfa Romeo Stelvio is ott lesz.

További hírek