Csináld magad Ferrari, ázsiai módra!

Közzétéve:
2020-05-08, 07:38

Vietnámban új receptet alkottak meg Ferrari készítésre.

Végre egy Ferrari, amit megengedhetek magamnak! Amikor már azt hinnéd, hogy a hülyeségnek és egyben kreativitásnak nincs határa, akkor rájössz, hogy ez a „homemade”, vagyis házilag összetákolt Ferrari pontosan azokat feszegeti. Őrült ötletből valóságot kreált ez a három vietnámi srác.

Papírkartonból készített Ferrari

A vicces videót Supercar Blondie csatornáján láttam először. Sok más felhasználó mellett ő is megosztotta, így bízom benne, hogy még rengeteg emberhez eljut és feldobja a napjukat ez a kis szösszenet. Az autó összességében 200 dollárt, azaz átszámolva nagyjából 64 900 forintot ér. A srácoknak két hét kemény munka kellett ahhoz, hogy a házi készítésű Ferrari megvalósuljon. Ha megnézed a videót, váratlan dolgokkal szembesülhetsz, ilyen például az, hogy a jármű éjszaka is funkcionális, mivel első-hátsó világítást is készítettek hozzá. Mindemellett a féklámpa is teljesen tökéletesen működik, így az autó ebből a szempontból cseppet sem balesetveszélyes.

Na és akkor mi rejlik a motortérben, ha nem a V12? Kérem szépen nem más, mint két hatalmas szódásüveg. Tulajdonképpen egy motorbicikli meghajtását kellett kissé átvariálniuk és berakni a kasztni alá. A hűtésért egy csodálatos kis neonzöld színű ventilátor felel, ezt az egyik srác meg is pörgeti az ujjával a videóban. A csattanók csattanója pedig most következik: az autó hátuljára felszereltek egy kamerát, ami tolatóradarként funkcionál. Ezt egy okostelefonhoz csatlakoztatták hozzá, ami a kormánynál kapott helyet és kivetíti az aktuális képet a vezető elé. Azt, hogy a Ferrari egyik fullextrás kiviteléről van szó tovább bizonyítja, hogy van “rendszám” az autón, illetve a Ferrari logót látni mindenhol.

Házi készítésű Ferrari hátulról

A videóban külön kiemelik az arany színre fújt kerekeket, aztán beindítják, vagyis akarom mondani berúgják a Ferrarit. Nem meglepő, hiszen továbbra is motorbicikli meghajtásról van szó. Ami még szembetűnő lehet az az, hogy az ajtók is felfelé nyílnak. Hatalmas gratulációm a vietnámi srácoknak, látszik, hogy igyekeztek minden részletre odafigyelni.

 

 

 

 

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek