Végre egy Ferrari, amit megengedhetek magamnak! Amikor már azt hinnéd, hogy a hülyeségnek és egyben kreativitásnak nincs határa, akkor rájössz, hogy ez a „homemade”, vagyis házilag összetákolt Ferrari pontosan azokat feszegeti. Őrült ötletből valóságot kreált ez a három vietnámi srác.

 

A vicces videót Supercar Blondie csatornáján láttam először. Sok más felhasználó mellett ő is megosztotta, így bízom benne, hogy még rengeteg emberhez eljut és feldobja a napjukat ez a kis szösszenet. Az autó összességében 200 dollárt, azaz átszámolva nagyjából 64 900 forintot ér. A srácoknak két hét kemény munka kellett ahhoz, hogy a házi készítésű Ferrari megvalósuljon. Ha megnézed a videót, váratlan dolgokkal szembesülhetsz, ilyen például az, hogy a jármű éjszaka is funkcionális, mivel első-hátsó világítást is készítettek hozzá. Mindemellett a féklámpa is teljesen tökéletesen működik, így az autó ebből a szempontból cseppet sem balesetveszélyes.

Na és akkor mi rejlik a motortérben, ha nem a V12? Kérem szépen nem más, mint két hatalmas szódásüveg. Tulajdonképpen egy motorbicikli meghajtását kellett kissé átvariálniuk és berakni a kasztni alá. A hűtésért egy csodálatos kis neonzöld színű ventilátor felel, ezt az egyik srác meg is pörgeti az ujjával a videóban. A csattanók csattanója pedig most következik: az autó hátuljára felszereltek egy kamerát, ami tolatóradarként funkcionál. Ezt egy okostelefonhoz csatlakoztatták hozzá, ami a kormánynál kapott helyet és kivetíti az aktuális képet a vezető elé. Azt, hogy a Ferrari egyik fullextrás kiviteléről van szó tovább bizonyítja, hogy van “rendszám” az autón, illetve a Ferrari logót látni mindenhol.

A videóban külön kiemelik az arany színre fújt kerekeket, aztán beindítják, vagyis akarom mondani berúgják a Ferrarit. Nem meglepő, hiszen továbbra is motorbicikli meghajtásról van szó. Ami még szembetűnő lehet az az, hogy az ajtók is felfelé nyílnak. Hatalmas gratulációm a vietnámi srácoknak, látszik, hogy igyekeztek minden részletre odafigyelni.