A diktátorok álma eladó a mobilén

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-10, 13:14

Egy hétméteres páncélozott Rolls-Royce Phantom kelleti magát a német használtautós portálon.

Akinek annyi pénze van, hogy hosszított luxuslimuzinokkal parádézik, előfordulhat, hogy tisztességtelen úton jutott mesés vagyonához és sok ellensége van. Nekik szól a német Klassen tuningcég által kezelésbe vett Rolls-Royce Phantom, mert luxus, mert hosszított és mert komoly védelmet nyújt (B7 VR10) akár bombamerényletek ellen is.

Klassen Rolls-Royce Phantom luxuslimuzin elölről

Az autó hirdetése a német mobile.de-n, az eladó autókkal foglalkozó weboldalon jelent meg és potom 3 millió eurót kérnek érte, ami átszámolva közel 1 Milliárd forint. Nem kevés pénz ez a biztonságért és a luxusért, de jó sok vasat adnak érte cserébe. Az autót, a megrendeléstől számított 6 hónapon belül át is veheti az autó boldog tulajdonosa, aki valószínűleg civilben egy kisebb afrikai ország diktátora egyébként.

A Rolls-Royce Phantom már gyárilag sem számít kicsi autónak, 5,9 méteres hosszával és 1,65 méteres magasságával igazán lenyűgöző jelenség az utakon. Ehhez képest a nyújtott kivitel hosszúsága valamivel a 7 métert is meghaladja, tengelytávolsága pedig 4,8 méter, ami önmagában kitesz egy szép hosszú autót. Az utólagos páncélnak köszönhetően pedig ellenáll a legtöbb kézifegyverből leadott lövéseknek, de akár egy gránát robbanását is túlélik a bent ülők.

Klassen Rolls-Royce Phantom luxuslimuzin oldalról

Mindemellett az autó kapott egy iMac multimédiás rendszert, melyről minden fedélzeti rendszer kezelhető, beleértve a DVD/CD-t, a klimatizálást, az ülések állítását, a hangulatvilágítást vagy a Bang-Olufsen hifit. A kényelem és a biztonság garantált, feltételezhető, hogy minden elképzelhető extra beszerezhető vagy beszereltethető a luxusautóba. A határt valószínűleg a megrendelő anyagi lehetőségei jelentik.

Klassen Rolls-Royce Phantom luxuslimuzin hátulról

A Phantom motorját érintetlenül hagyta a Klassen, maradt az eredeti 6,75 literes V12-es motor, mely itt is 571 lóerőt teljesít, és 900 Nm-t tud. Vicces, hogy a megadott vegyes fogyasztás 9 liter, mely biztosan csak az eredeti, nem nyújtott és nem páncélozott kivitelre vonatkozik, bár szerintem az is inkább 25 litert eszik. A Klassen modell biztosan sokkal többet nyom annak 2,6 tonnájánál, tehát a fogyasztása biztosan négyessel kezdődik (40+ liter). Persze az ilyesmi a potenciális vásárlóközönséget nem nagyon érdekli.

Kapcsolódó írások

2019. január 07.
A Rolls-Royce a ’90-es években mutatta be máig egyik legdrágább és legexkluzívabb modelljét és annak hosszított változatát. Ők az 1998-as Silver Seraph és a 2000-es Park Ward.
1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit.

További hírek