Napi hiánypótló – Rolls-Royce Cullinan limó változat

Frissítve:
2018-10-01, 16:29

Amennyiben pont egy prémium SUV stretch limuzin kiadására vágytál, most megkaphatod.

Most biztosan azt gondolod, megint egy újabb látványtervvel van dolgod. Pedig nem. Ugyan a korábbiakban valóban kikerültek különböző Photoshop-mesterek kezei közül pick-up és hasonló átiratai a Cullinannak, ezt a limuzint viszont tényleg megépítették. Sőt mi több, rendelni is lehet belőle!

Rolls-Royce Cullinan Klassen tuning elölről

A német Klassen vállalat luxusautók átalakítására specializálódott, korábban már többek közt Bentley Bentaygát, valamint Mercedes S és G osztályt is hosszítottak. Nem meglepő tehát, hogy a Rolls-Royce SUV-hoz is hozzányúltak, hiszen szükség volt már egy ilyen multifunkcionális járműre. Legalább is az Egyesült Arab Emírségekben mindenképp.

Egy szó mint száz, a Cullinan közepébe több mint egy métert beletoldottak. Tengelytávja így 3295 mm helyett 4311 mm lett. A teljes hossza pedig közel 6,4 méterre nőtt. Ám nem csak annyi történt a SUV-val, hogy szétflexelték középen és beletoldottak egy kicsit. A járművet páncélozottá alakították, megfelel a hetes szintű ballisztikai előírásoknak, és kérésre 9-es szintre emelik. A Klassen szerint hat hónapot vesz igénybe az átalakítás, a rendeléseket azonban már most felveszik.

Rolls-Royce Cullinan Klassen tuning oldalról

Természetesen van benne mozgatható elválasztó fal, hogy nyugodtan lehessen lazítani hátul. Bang&Olufsen hangrendszert dobtak bele, és egy olyan hálózatot alakítottak ki, mely Apple rendszerrel vezérelhető. Személyre szabható LED világítás, és egy teljes multimédia központ is helyet kapott a limóban. Az első példányt 1,8 millió euróért (852 millió forint) árulják, ami még a Cullinan 90 millió forintos alapárához képest is sok.

A Rolls-Royce 2018-ban robbant be a SUV szegmensbe, az év elején a világ több pontján is feltűnt az álcázott Cullinan tesztautó. Sivatagi és sarkköri körülmények közt egyaránt finomították, hiszen a brit márka komolyan veszi a jármű strapabíróságát. Az autó Nürburgringen való tesztelését mondjuk kicsit indokolatlannak éreztem, de ez nyilván más kérdés.

Rolls-Royce Cullinan Klassen tuning tervrajzon

A Rolls-Royce egyébként teljesen új platformot tervezett a terepjárónak, mely a későbbiekben a Phantom alapja is lesz. Az autóban egy 6,6 literes, duplaturbós V12 dolgozik 571 lóerővel. A Cullinanból a későbbiekben plug-in hibrid verzió is készül, mely valamelyest csökkenti majd az igencsak nagy ökológiai lábnyomát ennek a modellnek.

Forrás:

További autós hírek

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

A teherautó sofőrje az A9-es autópályán haladt Ingolstadt közelében. A német rendőrök meg tudták állítani, de nem volt egyszerű feladat.…