Egy 45 éves tanulmány ihlette a Hyundai új koncepcióautóját + GALÉRIA

Közzétéve:
2019-09-13, 08:44

Pontosan 45 éve annak, hogy a Hyundai bemutatta legelső koncepcióautóját, a Hyundai Pony Coupe Conceptet. A frappáns módon Hyundai 45 névre keresztelt elektromos koncepció ennek állít emléket.

A Hyundai felfedte nemrég még fátyollal borított elektromos tanulmányautóját a Frankfurti Autószalonon. Ez egy igazi 2 az egyben jármű, hiszen miközben a jövőbe tekint, tiszteletet tesz a múltban megalkotott Pony Coupe Concept felé.

Hyundai 45 tisztán elektromos tanulmányautó

A márka történetének kétségkívül egyik legikonikusabb járműve az 1974-ben megalkotott Pony Coupe Concept. A Hyundai a 45 éves tanulmány formavilágára hivatkozva azt állítja, hogy a tanulmány az akkori autós társadalom és kultúra újbóli ábrázolója az autonóm technológiák korszakában.

Hyundai Pony Coupe Concept

Hyundai 45 tanulmányautó oldalnézetből a Frankfurti Autószalonon

Az autó nevének eredete egyébként a karosszéria vonalvezetésére is visszavezethető, mivel a karosszéria számos 45 fokos szöget bezáró elemből áll, mind az autó elején és hátulján, a szögek pedig gyémánt alakú sziluettet képeznek. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a 45 éves Hyundai Pony Coupe Concept jelentette a number one inspirációt a DeLorean DMC 12 megszületéséhez!

Hyundai 45 tanulmányautó hátulja

A jármű részletei szintén hivalkodók, a LED-es első fényszórók kissé burkoltan lettek a lökhárító elembe építve, oldalt pedig egy-egy kamerát helyeztek el, amik visszapillantó tükörként funkcionálnak. A „45”-ös felirat az autó frontján, valamint a küszöbökön is visszaköszön.

Hyundai 45 tanulmányautó frontrésze

A Hyundai ezúttal egy igazán különleges belső teret alkotott, olyan, akárcsak egy lakóautó. Tágas, letisztult és komfortos. A tervezők a minimalista kabint fa, szövet, illetve bőr kombinációjával burkolták annak érdekében, hogy kellemes, pihentető légkör teremtődhessen. A székek lounge stílusúak, amelyek elfordíthatók, így az utasok szembe tudnak nézni egymással.

Hyundai 45 tanulmányautó beltere

Az első ülésen utazók interakcióba léphetnek az infotainment rendszerrel, amely egyetlen központi képernyőn jelenik meg.

A Hyundai állítása szerint elsősorban a tisztán elektromos hajtáslánc teszi lehetővé azt, hogy az utastérben hely szabadulhasson fel az utasok, vagy akár tárolandó eszközeik számára. Egyelőre nem tudni, hogy a márka tervezi-e gyártásba helyezni a későbbiekben a 45-ös koncepciót, így semmiféle akkumulátorra vagy teljesítményre vonatkozó adatot sem közöltek.

Kapcsolódó írások

2019 Hyundai Elevate tanulmányautó, vörös, mentőautó minta, oldalnézet, jobbról
2019. január 04.
A Hyundai elkészítette egy gurulni, járni tudó tanulmányautó terveit, ami nagy valószínűséggel az év legbizarrabb koncepcióautója lesz
Hyundai 45 EV koncepcióautó
2019. augusztus 23.
A koncepcióautót Frankfurtban mutatják majd be, de az elektromos autóról idő előtt napvilágot látott néhány információ.

További hírek